Patekti į Seimą sieks kelios dešimtys universitetų dėstytojų

Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose parlamentaro mandatų sieks trys dešimtys šalies universitetuose dirbančių mokslo žmonių, sėkmės atveju jie nebegalės toliau dėstytojauti.

Studentai atkreipia dėmesį, jog dėl to semestro viduryje keistųsi jų dėstytojai, tačiau kandidatai ramina, kad studijų kokybė, jiems patekus į parlamentą, nenukentėtų, rašo „Lietuvos žinios“.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos gretose, anot dienraščio, į Seimą patekti sieks keturi akademinio pasaulio atstovai, socialdemoktatų gretose - penki universitetuose dėstantys asmenys.Į „darbiečių“ ir Liberalų sąjūdžio sąrašus įtraukta po du, o „Tvarkos ir teisingumo“ bei liberalcentristų - po keturis universitetų dėstytojus.

Penki akademinės bendruomenės atstovai yra tarp neseniai įsteigtos „Drąsos kelio“ partijos kandidatų į Seimą. Lietuvos studentų atstovybių sąjungos vadovo Viliaus Morkūno teigimu, tai, kad kai kurie šių dėstytojų paliks studentus semestro viduryje - tik viena iš problemų.

Anot jo, svarbiau, kad dėstytojai, kurie kandidatuoja į Seimą, per paskaitas neužsiimtų agitacija.„Nors tokių atvejų kol kas nebuvo, nuo rugsėjo, kai prasidės studijos, bandysime akyliau stebėti situaciją“, - sakė V.Morkūnas.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sakė, kad jei tokių atvejų pasitaikys, nukentės patys agitatoriai.„Jeigu kandidatai dėstydami supainiotų žanrą, imtųsi agitacijos ar politinės įtakos darymo taktikos, tai atsisuktų prieš juos pačius. Tačiau jokios sisteminės grėsmės čia nematyčiau“, - teigė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mulkis

mulkis portretas
,,,vis tik tai jau kažkoks intelektualios visuomenes išsigimimas.Nemanau, kad mokytojo, destytojo pašaukimas-būti politiku. Dar laimė, kad kunigai, gaisrininkai ir kariškiai masiškai nesibrauna į Seimą.

Praktikas

Praktikas portretas
O šiuo metu gaisrininkai tikrai būtų gariau nei teorijos dėstytojai...:)

dziaugiuosi

dziaugiuosi portretas
,kad partijas papildys mokslo zmones,gal seimas,prades realiai mastyti ir kilstels savo autoriteto lazdele,tuo pat metu sumazes klounu,bet apgailestauju,kurie pasirinko zmogzudzio sesers partija,nejaugi jie tiki ,kad zmones balsuos uz zmogzudzio partija.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių