Pateikiama Vyriausybės versija apie jos išlaikymo kaštus

Žiniasklaidoje pasirodžiusios interpretacijos dėl išaugusių Vyriausybės išlaikymo išlaidų yra neatitinkančios tikrovės, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos išplatintame pranešime.

Vyriausybės kanceliarijos išlaikymui 2009 m. skiriamos lėšos, palyginus su Gedimino Kirkilo Vyriausybės 2009 m. planais, yra sumažintos 10 mln. 797 tūkst. litų, o tai yra daugiau nei 23 procentais, nurodoma pranešime.

„Permainų koalicijos Vyriausybė taupyti mokesčių mokėtojų pinigus taip pat pirmiausia pradėjo nuo savęs – savanoriškai susimažinome atlyginimus penkiolika procentų ir apkarpėme reprezentacines išlaidas. Kitos mūsų pradedamos įgyvendinti esminės valstybės valdymo pertvarkos ir funkcijų audito programos leis sutaupyti ir efektyviai panaudoti dar milijonus mokesčių mokėtojų lėšų“, – tikina Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

2008 m. asignavimų išlaidos Vyriausybės kanceliarijai iš viso sudarė 37 mln. 103 tūkst. litų. G. Kirkilo Vyriausybės pateiktame 2009 metų projekte buvo numatyta skirti 45 mln. 794 tūkst. litų. Tuo tarpu A. Kubiliaus Vyriausybės patobulintame 2009 m. projekte buvo planuota skirti 40 mln. 727 tūkst. litų, o pagal Seime patvirtintą 2009 m. biudžetą bus skiriama dar mažiau – 34 mln. 997 tūkst. litų.

Pranešime teigiama, kad Permainų koalicijos Vyriausybės nariai savanoriškai atsisakė 15 proc. savo darbo užmokesčio, o ministrų reprezentacinių fondų dydžiai Vyriausybės siūlymu buvo sumažinti nuo 4 iki 1 vidutinio darbo užmokesčio dydžio, kurį nustato Statistikos departamentas, ir bus naudojami atsiskaitytinai. Todėl dabartinės Vyriausybės narių vidutinis išmokamas darbo užmokestis atskaičiuos mokesčius sieks apie 9 tūkst. 258 litus per mėnesį, o reprezentacinėms išlaidoms, už kurias nuo šiol bus privaloma atsiskaityti, skiriama vidutiniškai apie 2 tūkst. 320 litų per mėnesį.

Ankstesnės Vyriausybės nariai už reprezentavimo fondų išlaidas neturėdavo atsiskaityti, todėl vidutiniškai G.Kirkilo Vyriausybės kabineto nariui išmokama suma – atlyginimas atskaičiuos mokesčius kartu su reprezentacinėmis išlaidomis – sudarydavo 14 tūkst. 623 litus per mėnesį. Taigi dabar vidutinės ministrų per mėnesį gaunamos pajamos, už kurias nereikia atsiskaityti, sudaro 9 tūkst. 258 litus, tai yra apie 36 proc. mažiau nei ankstesnės Vyriausybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių