Paskutinis kariūnų išbandymas – trisdešimties kilometrų žygis

Penktadienį baigėsi dvi savaites trukusios Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos absolventų lauko taktinės vertinamosios pratybos.

Paskutinis kariūnų išbandymas – trisdešimties kilometrų žygis – sugrįžimas į Karo akademiją. Po šių pratybų kariūnai gaus pirmąjį karininko laipsnį.

Paskutiniai trisdešimt kilometrų pėsčiomis, vienuolika valandų ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos Karo akademija baigta.

„Iš tikrųjų, nuovargis ir panašiai, bet kadangi žinojom, kad kaip ir paskutiniai pasispardymai, kad turim visi būt, nes visgi laukia finišas“, – sakė kariūnė Aistė Žičkytė.

„Ne, iš tikro, emocijos geros, ir šitas žygis labiau yra toks formalumas, galbūt tokia kaip tradicija, kad reikia grįžti pėsčiomis į akademiją, bet šiaip miške daug sunkiau. Čia žygis, kaip sakau, labiau kaip tradicija. Iš pradžių galvojau, kad bus lengviau, bet jau po 15 kilometro kažkur pradėjo visus miegas imti, tai einant rikiuotėje pradėjom krypti tai į vieną, tai į kitą pusę, bet iš esmės nesikoncentravom į tai, kad esam pavargę, nes žinojom, kad jau viskas, einam į finišo tiesiąją“, – pasakojo kariūnas Arnoldas Gintautas.

Kariūnų žygis – paskutinė dešimt parų trukusių praktinių vertinamųjų pratybų dalis. Jie vykdė žvalgybos, patruliavimo, puolimo bei gynybos ir mūšio mieste užduotis. Tik sėkmingai įveIkusieji šias pratybas gauna pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį.

„Naktis buvo, iš tikrųjų, labai ilga, gal dėl to, kad yra laukimas kažko, visada kai kažko lauki, tai ta naktis atrodo būna amžinybę, bet šiaip viskas gerai tvarkoj, įveikėm visi kartu“, – džiaugėsi A. Žičkytė.

Leitenanto laipsnis kariūnams bus suteikiamas liepos 28 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių