Paskirti visi prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vadovai

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis penktadienį priėmė sprendimą skirti Zenoną Buroką Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju antrai kadencijai.

Prokuratūroje Z.Burokas pradėjo dirbti prieš 26-ius metus, Vilniaus miesto prokuratūros tardymo skyriaus stažuotojo pareigose.

1991 m. jis baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, 2001 m. buvo perkeltas iš Panevėžio į Generalinės prokuratūros Kvotos ir tardymo kontrolės skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigas. 2011 m., įkūrus Baudžiamojo persekiojimo departamentą, buvo perkeltas į vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigas.

Per tarnybos prokuratūroje metus Z.Burokas pelnė patyrusio, sąžiningo ir atsakingo teisininko reputaciją. Aukščiausias – vyriausiojo justicijos patarėjo – kvalifikacinis rangas Z.Burokui buvo suteiktas 2008 metais. Už nepriekaištingą tarnybos pareigų vykdymą prokuroras ne kartą skatintas prokuratūros bei kitų institucijų vadovų, o 2013 m. apdovanotas prokuroro garbės ženklo 2-ojo laipsnio medaliu.

Antroji penkerių metų Z.Buroko kadencija Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojo pareigose prasidės kitų metų sausio 3 dieną.

Šiuo paskyrimu yra baigtas Baudžiamojo persekiojimo departamento​ vadovybės – vyriausiojo prokuroro ir trijų jo pavaduotojų – formavimas. Vadovu yra paskirtas Tomas Krušna, kiti du jo pavaduotojai – Darius Karčinskas ir Arūnas Meška.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių