Paskirtas naujas Seimo kancleris

Ketvirtadienį Seimas ypatingos skubos tvarka vieningai priėmė nutarimą dėl Jono Mileriaus paskyrimo naujuoju parlamento kancleriu.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė, ketvirtadienį ryte pateikusi parlamento kanceliarijos Informacinių technologijų ir telekomunikacijų departamento vadovo J.Mileriaus kandidatūrą į Seimo kanclerius, nesulaukė nei vienos frakcijos prieštaravimo. Todėl nuspręsta nutarimą dėl naujojo kanclerio paskyrimo priimti ypatingos skubos tvarka.

Už J.Mileriaus kandidatūrą balsavo 98 Seimo nariai, prieš balavusiųjų nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

„Dėkoju. Kad ir po penkerių metų taip mane išlydėtumėt“, - šia fraze, ištarta iš Seimo tribūnos, J.Milerius sukėlė juoką salėje. Pagal įstatymus, Seimo kanclerį parlamento vadovo teikimu 5 metams skiria Seimas.

Anot I.Degutienės, pasirinktas kandidatas yra „garbingas ir sąžiningas žmogus, išmanantis Seimo darbą“.  Su tuo sutiko visų kalbėjusių Seimo frakcijų atstovai.

„Jeigu pakliūsiu į naują bėdą, tikrai nekompromituosiu ir paliksiu šiuos garbingus rūmus“, - tvirtino pats J.Milerius.

Šį pavasarį iš kanclerio pareigų atleistas Gintautas Vilkelis. Tuometinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas jį kaltino neūkiškumu, neteisingos informacijos pateikimu parlamento vadovybei. G.Vilkelis dėl atleidimo bylinėjasi su Seimu. Sprendimą dėl šio pareigūno atleidimo turės priimti net Konstitucinis Teismas.

Pagal Seimo Statutą, Seimo kancleris yra Seimui bei Seimo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas - įstaigos vadovas. Jis prižiūri, kaip rengiami Seimo ir valdybos dokumentai, nagrinėja Seimo narių iškeltus klausimus dėl kanceliarijos darbo, užtikrina Seimo valdybos sprendimų vykdymą, atsako už antspaudų su valstybės herbu naudojimą ir saugojimą, paskirsto posėdžių salėje vietas, skiria patalpas frakcijų susirinkimams, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia Seimo kanceliarijos valstybės tarnautojus, atlieka Seimo kanceliarijai skirtų biudžeto asignavimų valdytojo funkcijas.

60 metų J.Milerius yra baigęs studijas Vilniaus universiteto matematikos-mechanikos fakultete.

Anot Seimo kanceliarijos pranešimo, nuo 1990-ųjų metų lapkričio jis buvo paskirtas dirbti į specialistų grupę prie Lietuvos Valstybinės delegacijos tarpvalstybinėms deryboms su SSRS. 1991 metų gruodį Lietuvos parlamente įkūrus Kompiuterinių duomenų tvarkymo skyrių, dirbo šio skyriaus vedėjo pavaduotoju, vyriausiuoju konsultantu.

Nuo 1995 metų pabaigos J.Milerius Seimo valdybos nutarimu paskirtas Seimo kanceliarijos Kompiuterinio duomenų tvarkymo skyriaus vedėju, vėliau - Seimo kanceliarijos Informacijos technologijų skyriaus vedėju ir departamento direktoriumi.


Šiame straipsnyje: seimo kanclerisMilerius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių