Paskelbta Nacionalinio diktanto data

  • Teksto dydis:

Jubiliejinis – dešimtasis Nacionalinis diktantas bus rašomas vasario 24-ąją – pirmą kartą jis organizuojamas penktadienį, pranešė organizatoriai.

„Tikimės, kad įmonių ir organizacijų atstovai, aukštųjų mokyklų studentai, moksleiviai paragins vieni kitus susiburti ir rašyto diktantą savo darbo ir mokslo vietose“, – pranešime žiniasklaida sako Nacionalinio diktanto vertinimo komisijos pirmininkė Aldona Šventickienė.

Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinis diktantas prasidės 10 val., jis bus transliuojamas per Lietuvos radiją.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti bibliotekose, savivaldybių salėse. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku šeštadienį, vasario 25-ąją.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 8 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PATRIOTAS

PATRIOTAS portretas
PARASISIU AS DIKTANTA- LETUVOJE GYVENTI VERTA - VOKIT VAIKAI KAIP KAS MOKAT, TIK SU KIRVEIS NEMOSUOKIT.....TASHKAS.

pepe

pepe portretas
darbe reikia dirbt. gal pasakysit kaip sedint maximos kasoje rasyti arba dirbant banke, poliklinikoje. prasau duokit patarima, nes nesugalvoju. dirbu iki kasoje, bet nesu buka, noriu rasyti............

Nina Puteikienė

Nina Puteikienė portretas
O tai kaip galima darbo metu rašyti diktantą? Nesupratau kažko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių