Pasiūlymas: nepilnamečius leisti gydyti dienos stacionare

  • Teksto dydis:

Privalomojo sveikatos draudimo taryboje pritarta siūlymui, kad ir vaikai galėtų būti gydomi dienos stacionare - jiems nereikėtų nakvoti ligoninėje, o užtektų atvykti paskirtoms procedūroms.

Valstybinė ligonių kasa (VLK) antradienį informavo, kad šios naujovės galiotų tik nesudėtingomis ligomis sergantiems vaikams iki 18 metų, kuriems nereikalinga ypatinga medikų priežiūra. Tai nebūtų taikoma vaikams, kurie serga ūmiomis ar sunkiomis ligomis, bei tiems, kuriems reikalingos chirurginės paslaugos.

"Vaikai iki 18 metų, kurie gydomi ligoninėse dėl nesudėtingų ligų ir būklių, galės vykti į namus gydytis vos tik sulaukę visų gydymo įstaigoje jiems paskirtų procedūrų ir kitą dieną atvykti tik tada, kai paskirtos kitos. Jiems nebereikės būti ligoninėje, joje nakvoti, laukiant gydymo paslaugų – tėveliai kartu su vaikais galės atvykti konkrečiu paskirtu laiku ir vykti namo, kai paslaugos bus suteiktos", - siūlymą aiškina VLK.

Iki šiol tokia tvarka buvo taikoma suaugusiems pacientams, kurie, gydydamiesi dienos stacionare ir sulaukę visų jiems gydytojo paskirtų procedūrų, galėdavo vykti namo ir atvykti konkrečiu paskirtu laiku kitą dieną, negaišdami laiko laukiant kitų gydymo procedūrų įstaigoje. Kaip BNS sakė VLK Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė, ši tvarka taip pat taikoma vaikams, kurių sutrikusi raida.

VLK tikisi, kad pagal naują tvarką gydomi vaikai patirtų mažiau streso. Be to, šie pakeitimai esą padėtų mažinti pacientų eiles.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių