Pasitraukiantis lietus atneš šaltuką

Savaitės viduryje debesys ims sklaidytis, tačiau kartu ateis ir šaltukas. O savaitgalį vėl grįš lietus ir stiprus vėjas. Taip LRT RADIJUI sako sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienį pragiedrulių galima nesitikėti, dangus bus uždengtas pilkais sunkiais debesimis. Vėjas rims. Atkeliaujant gausesniems lietums, šlapdriba ir sniegas bus išstumti iš Lietuvos ribų. Temperatūra dieną – 4–9 laipsnių šilumos, šilčiausia bus pietryčiuose.

Trečiadienio pirmoje nakties pusėje lietūs ims trauktis. Nors lynos daugelyje rajonų, bet jau visai negausiai. Dienos metu gali pasirodyti Saulė. Vėjas pasisuks iš Vakarų. Temperatūra naktį – 2–7 laipsniai, dieną – 4–8 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienio naktis be žymesnio lietaus, o dieną tik vietomis palynos. Ketvirtadienis bus viena sausiausių dienų. Temperatūra naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną – 5–9 laipsniai šilumos, palepins Saulė.

Penktadienį priartės naujas ciklonas, jis atkeliauja su lietumis, pradės stiprėti vėjas. Vietomis jo gūsiai stiprės iki 15–18 m/s.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėtemperatūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių