Pasiruošimas Stintų šventei – sklandus

  • Teksto dydis:

Vasario 14-ąją Palanga pramogautojus pakvies į Stintų šventę. Teigiama, kad susidomėjimas ja yra didžiulis, o pasiruošimas šiam renginiui vyksta puikiai.

Šventės metu norą prekiauti maistu J.Basanavičiaus gatvėje pareiškė rekordinis skaičius verslininkų – 33 kavinių atstovai.

Šviežiomis stintomis bei rūkytomis žuvimis prekiaus ir 34 žvejai, tad iš viso žuvų – ką tik pagautų ar paruoštų įvairiais būdais – J.Basanavičiaus gatvėje bus galima nusipirkti 67 vietose.

Savo dirbinius „Palangos stintos“ metu siūlys ir tautodailininkai. Norinčiųjų tapti kermošiaus dalyviais, beje, jau šiandien yra daugiau, nei šventės metu tam tikslui bus skirta prekybos vietų.

„Pirmenybė bus teikiama Palangos gyventojams bei Žemaitijos tautodailininkams. Beje, atvyks ir liaudies meistrų iš Latvijos, Kaliningrado srities“, – sakė Palangos tautodailės skyriaus vadovas Albertas Bukauskas.

Stintų šventės organizatoriai ypatingą dėmesį skyrė ne tik kultūrinei programai, bet ir prekybos turiniui.

„Tai – žvejiško turinio šventė, tad tiek prekiautojai maistu, tiek ir tautodailininkai turi nepamiršti, kad prekyba su žvejišku paveldu nesusijusiais maisto produktais yra nepageidaujama“, – akcentavo Palangos kultūros centro kultūrinės veiklos vadybininkas Nerijus Stasiulis.

Vietos verslininkai taip pat prašomi būti supratingi ir bendruomeniški bei nesudaryti sąlygų norintiesiems prekiauti ne žvejiškos tematikos maistu ar dirbiniais, daryti tai privačiuose J.Basanavičiaus gatvės sklypuose.

„Džiugu, kad situacija šiuo klausimu kasmet vis gerėja. Akivaizdu, kad palangiškiai supranta Stintų šventės išskirtinumą – šis renginys tuo ir įdomus, kad iš kitų šalyje vykstančių švenčių išsiskiria būtent žvejiška tematika“, – kalbėjo N.Stasiulis.

Jau dvyliktus metus rengiamoje „Palangos stintoje“ laukiama ne tik aukštų mūsų valstybės pareigūnų, bet ir oficialių savivaldybės svečių iš Vokietijos, Latvijos, Rusijos bei Ukrainos. Taip pat atvyks žurnalistų grupė iš Baltarusijos.

Kartu su „Palangos stinta“ kurorte vyks ir Sveikuolių sąjungos organizuojama Sveikuolių šventė, kurios kulminacija – tradicinės „ruonių“ maudynės Baltijos jūroje ties tiltu, į pajūrį priviliojančios itin gausų būrį smalsuolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių