Pasikeitė tyrimui dėl D. Gineikaitės girtumo slėpimo vadovaujantis prokuroras

  • Teksto dydis:

Pasikeitė tyrimui dėl bandymo slėpti buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės girtumą vadovaujantis prokuroras – juo tapo Generalinės prokuratūros prokuroras Irmantas Mikelionis.

Jis pakeitė iki tol tyrimui dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo vadovavusį Gintą Ivanauską.

„Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras G.Ivanauskas šiuo metu vadovauja kitiems rezonansiniams tyrimams, kurie yra baigiamosiose stadijose, todėl siekiant operatyvesnių procesinių sprendimų priėmimo galimo piktnaudžiavimo byloje aukštesniojo prokuroro sprendimu šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauti pavesta minėto departamento prokurorui I.Mikelioniui. Šiuo metu prokuroras susipažįsta su bylos medžiaga“, – BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo šioje byloje yra pareikšti Kauno klinikinės ligoninės vadovui Gediminui Abeciūnui ir jo pavaduotojui Kastyčiui Grigoniui. Įtarimų dėl kurstymo ir padėjimo piktnaudžiauti sulaukė ir pati D.Gineikaitė.

Šiame tyrime nuspręsta netaikyti baudžiamosios atsakomybės dėl dokumentų klastojimo, nes Administracinių teisės pažeidimų kodekse taip pat numatyta atsakomybė už šį nusižengimą. Pagal Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) nustatytą teismų praktiką, administracinė atsakomybė už dokumentų klastojimą taikoma tada, kai nusižengimas padaromas jau pradėtoje ir nagrinėjamoje byloje. Tuo metu už vairavimą išgėrus numatyta administracinė atsakomybė.

„Šioje byloje nustatyta, kad D.G. (Daivos Gineikaitės) kraujo mėginiai buvo paimti ir sukeisti jau pradėjus administracinio teisės pažeidimo bylą, todėl atsižvelgiant į ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis ir LAT formuojamą teismų praktiką tyrimas dėl galimo dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu nutrauktas ir atitinkamoms tarnyboms pavesta spręsti asmenų administracinės ir drausminės atsakomybės klausimus“, – sakė R.Stundienė.

Teisėsauga tiria galimą piktnaudžiavimą bandant nuslėpti D.Gineikaitės neblaivumą, kai ši pernai vairuodama automobilį sukėlė avariją.

Anksčiau ir D.Gineikaitė, G.Abeciūnas ir K.Grigonis minėtame tyrime buvo apklausti specialiaisiais liudytojais, ligoninėje tyrėjai atliko dokumentų poėmius, išsivežė rastus kelis D.Gineikaitės kraujo mėginius.

Vasarį Kauno apylinkės teismas paskelbė, kad D.Gineikaitė eismo įvykį pernai gruodį Kaune padarė būdama neblaivi. Jai paskirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir pusketvirtų metų atimta teisė vairuoti.

D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje buvo atleista jos pačios prašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tobulas

tobulas portretas
baigiam ta cirka ir taip aisku ponia nekalta nejau negali issivalyt dantuku ir praskalauti skysciu nes vaziavo i pasimatyma su verslininku valio musu teismas pats teisingiausias pasaulyje

Leva

Leva portretas
Butu taip atsitike paprastam zmogeliui,ohoho...

g

g portretas
Nesuprantu.Ne tokias bylas ištiria daug greičiau,pasodina krūva žmonių,o čia viskas akivaizdu ir tempia guma.Jei jau nenorit bausti,taip ir sakykit.Užsiimkit kitais darbais.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių