Pasieniečių mokykloje atidaryta jaunųjų pasieniečių, šaulių ir gelbėtojų stovykla

  • Teksto dydis:

Antradienį VSAT Pasieniečių mokykloje atidaryta mokinių vasaros poilsio stovykla, į kurią susirinko Jaunojo pasieniečio būrelių nariai, Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai, jaunieji policijos rėmėjai, jaunieji Ugniagesių sąjungos nariai, Viešojo saugumo tarnybos globojami jaunuoliai.

Į stovyklą jie įsikurti atvyko pirmadienį, o antradienį ryte įvyko iškilmingas jos atidarymas. Renginyje dalyvavo teisėsaugos institucijų atstovai, stovyklos organizatoriai. Pirmoji pamaina atostogaus iki sekmadienio, o antroji – visą kitą savaitę. Kiekvienoje pamainoje stovyklaus apie 100 jaunuolių.

Trečiadienį stovyklautojams bus pristatyta pasieniečio profesija, papasakota apie būsimųjų VSAT pareigūnų gyvenimą Pasieniečių mokykloje ir apie tai, ko čia mokoma, kaip vyksta priėmimas. Vėliau stovyklautojai lankysis Pasieniečių muziejuje. Jiems bus papasakota apie Lietuvos valstybės sienų apsaugą, jaunuoliai pamatys muziejuje eksponuojamas istorines ekspozicijas, susipažins su muziejaus sukauptais eksponatais, su saugomomis muziejinėmis vertybėmis bei nuotraukų, menančių valstybės apsaugos raidą, kolekcija.               

Vilniaus pasienio rinktinės kinologai su tarnybiniais šunimis stovyklautojus džiugins savo pasirodymais. Rikiuotės aikštėje bus galima pamatyti VSAT sraigtasparnį, pasėdėti prie pasieniečių keturračio vairo, apžiūrėti kitas transporto priemones, naudojamas pasieniečių tarnyboje.

Kitomis dienomis jaunuoliai ne tik ilsėsis Pasieniečių mokykloje, bet ir mokysis. Jaunieji stovyklautojai gyvens karišku režimu ir drausme, vyks įvairios pratybos bei mokymai. Dalyviai šaudys tire, susipažins su ginklais, mokysis atlikti savigynos imtynių pratimus bei vykdyti daugybę rikiuotės komandų.  Nemažai dėmesio stovykloje bus skirta sportui ir žaidimams.

Jaunuoliams bus pristatyta Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centro padalinio veikla, vyks saugaus eismo pamokos. Prie stovyklos programos prisidės ir Lietuvos kariuomenė bei Lietuvos šaulių sąjunga pristatydamos savo veiklą. Ugniagesiai gelbėtojai irgi stovyklautojams pristatys savo parodomąsias programas. Vaikai lankysis Ugniagesių gelbėtojų mokymo bazėje Valčiūnuose, Vilniaus rajone.

Stovyklautojai kartu su Viešojo saugumo tarnybos pareigūnais vyks į karinius-taktinius vienos dienos žygius Rūdninkų poligone.

Stovyklos metu jaunuoliai linksminsis diskotekose, vyks protų kovos bei karaokė vakarai. Be to, stovyklautojai lankysis prie Medininkų memorialo, svečiuosis Medininkų pilyje.

Ši jau penktą kartą organizuota tokia bendra stovykla - tai puiki pasieniečio ir kitų profesijų populiarinimo priemonė, galimybė stovyklautojams įgyti patirties ir išbandyti save, sustiprėti fiziškai, išugdyti valią, discipliną, pagarbos jausmą, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių