Pasieniečiai mokėsi laivuose aptikti besislapstančius nelegalius migrantus

  • Teksto dydis:

Baltijos jūroje prie Liepojos vykusiose tarptautinėse operatyvinėse taktinėse pratybose „Ronis 2017“ trijų valstybių pasieniečiai tobulino laivo apžiūrų grupių veiksmus.

Praėjusią savaitę vykusiame renginyje dalyvavo Lietuvos pasieniečių patrulinio laivo „Aleksandras Barauskas“ įgula, taip pat Latvijos ir Estijos pasieniečiai su savo laivais.

Pratybas organizavo Latvijos sienos apsaugos tarnyba kartu su FRONTEX agentūra.

„Ronis 2017“ pagrindinis dėmesys buvo skiriamas laivo apžiūros grupių veiksmams tobulinti ir derinti.  Pratybose dalyvavę VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Specialiosios paskirties komandos pareigūnai analogiškas funkcijas atlieka PAR veikloje.

Pratybų metu buvo sudaromos mišrios Lietuvos, Latvijos ir Estijos pasieniečių komandos, vykdžiusios laivo apžiūras. Tuo siekta efektyvesnio laivo apžiūros grupių tarpusavio komunikavimo, valdymo ir taktikos veiksmų tobulinimo, gebėjimo veikti ekstremaliomis sąlygomis. Siekiant suvienodinti skirtingų ES valstybių laivo apžiūros grupių taktiką, VSAT pareigūnai su kolegomis iš Latvijos ir Estijos dalinosi gerąja praktika ir patirtimi.

Tarp pagrindinių „Ronis 2017“ tikslų taip pat buvo jūros sienos stebėjimo gebėjimų patikrinimas, dalyvavimas kritinių situacijų prevencijoje ir bendradarbiavimo plėtra, paieškos ir gelbėjimo operacijų vykdymas, besislapstančių nelegalių migrantų paieška ir laivų aptikimas automatinėmis indentifikavimo, radiolokacinėmis bei jūros ir pakrančių stebėjimo vaizdo sistemomis.

Tokiose pratybose prie Latvijos krantų VSAT laivai dalyvavo jau penktą kartą. 2013, 2014 ir 2015 metais pratybose „Ronis“ dalyvavo Lietuvos pasieniečių laivas „Kihu“. Kaip ir šiemet, pernai jose dalyvavo  „Aleksandro Barausko“ įgula.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių