Pasieniečiai ir „Aro“ kovotojai mokėsi šturmuoti pažeidėjų laivą

Lietuvos pasieniečiai ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai šią savaitę jūroje mokėsi šturmuoti pažeidėjų laivą.


 

Lietuvos pasieniečiai ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai šią savaitę jūroje mokėsi šturmuoti pažeidėjų laivą.

Ketvirtadienį baigėsi dvi dienas trukęs Baltijos jūros regiono sienų kontrolės bendradarbiavimo forumo renginys, pavadintas „Įsilaipinimo seminaras (pratybos jūroje)“. Jo metu iš pasieniečių katerio ir sraigtasparnio įsilaipinta į tariamų pažeidėjų laivą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pratybose dalyvavo VSAT Pakrančių apsaugos ir Aviacijos rinktinių bei Pasieniečių mokyklos pareigūnai, Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai bei kolegos iš Švedijos, Estijos, Suomijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos bei agentūros FRONTEX atstovai.

Pirmą seminaro dieną Palangos užkardos Karklės atraminiame punkte pareigūnai pristatė savo šalių laivų apžiūros grupes, jų technines priemones, naudojamas įsilaipinti į laivą ir jį apžiūrėti. Vėliau vyko praktinės dalies pristatymas bei užduočių paskirstymas.

Ketvirtadienį pratybų dalyviams pristatyta integruota jūros stebėjimo sistema Kopgalio užkardoje. Po instruktažo komandos pasieniečių laivu „Kihu“ išvyko į pratybas jūroje.

Kiekviena šturmo komanda turėjo užduotį įsilaipinti į tariamų pažeidėjų laivą iš greitaeigio VSAT katerio „Boomeranger“. „Pažeidėjas“ buvo Karinių jūrų pajėgų laivas „Šakiai“.

Sudėtingesnė užduotis laukė „Aro“ pareigūnų - jie įsilaipinimo operaciją atliko iš VSAT Aviacijos rinktinės sraigtasparnio „Eurocopter“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių