Pasaulinės košės dieną mokyklose košę valgys 61 tūkst. moksleivių

  • Teksto dydis:

Spalio 10-tąją 61 tūkst. priešmokyklinukų ir pradinukų visoje Lietuvoje savo rytą pradės maistingais košės pusryčiais – taip mažieji paminės jau tradicija Lietuvoje tapusią Pasaulinę košės dieną.

Į grūdų perdirbimo bendrovės „Malsena Plius“ iniciatyva jau trečią kartą rengiamą šventę šiemet užsiregistravo net 455 mokyklos. Kartu su vaikais košę valgys ir daugiau nei 4 tūkst. mokytojų.

„Teisingai vaikų dienos mitybai, visų pirma, yra labai svarbūs pusryčiai. Košė iš esmės yra labai palankus pusryčių pasirinkimas, kuriuo turėtų prasidėti kiekviena vaikų diena, nes įvairių grūdų košėse gausu organizmui būtinų skaidulinių medžiagų, baltymų, pilnaverčių angliavandenių, vitaminų. Košes taip pat galima paskaninti maltais linų sėmenimis, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, kokybiškais riebalais, pavyzdžiui, moliūgų nerafinuotu aliejumi, ar ypač grynu alyvuogių aliejumi, ar nerafinuotu kanapių aliejumi, kurie suteiktų organizmui vertingų riebalų rūgščių”, – sako sveikatos specialistė ir organizacijos „Sveikatai palankus” įkūrėja Raminta Bogušienė.

Mokiniams maistingus avižinės košės pusryčius dovanos UAB „Malsena Plius“. Mokykloms bus išdalytos 2,5 tonos košės bei edukacinės medžiagos. Skanaudami pusryčių košę, vaikai klausysis pamokėlės apie maistingų pusryčių bei užkandžių svarbą, įvairių grūdų savybes, sveiką mitybą, atliks mankštelę ir patikrins savo žinias apie sveiką mitybą.

„Džiugu, kad šiemet prie Pasaulinės košės dienos projekto prisijungs dar daugiau mokyklų nei praėjusiais metais. Tai rodo, kad vis daugiau švietimo įstaigų siekia nuo mažens informuoti vaikus apie sveikos mitybos principus, parodyti, kad košė – skanus ir sveikas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiui dienos metu. Norime matyti vaikus, kurie sąmoningai jau nuo mažų dienų renkasi sveiką ir kokybišką maistą, aktyvų laisvalaikį bei sportą“, – sakė UAB „Malsena Plius“ generalinis direktorius Aldas Baltutis.

Pasaulinė košės dienos minėjimas mokyklose vyks spalio 10-osios, pirmadienio, rytą. Pasaulinės košės dienos projektą palaiko Žemės ūkio ministerija.  Bendrovė „Malsena Plius“ su partneriais siekia supažindinti mokinius su sveikos mitybos principais, paskatinti sąmoningai rinktis maistingus pusryčius ir užkandžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių