Partija nusprendė, kad A.Gelūnas atstovauja Liberalų sąjūdžiui

Antradienio vakarą posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba pritarė, kad kultūros ministras Arūnas Gelūnas, kurį į postą buvo delegavusi su Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) susijungusi Tautos prisikėlimo partija, dabar atstovauja jų partijai.

Šis sprendimas priimtas bendru sutarimu, BNS informavo Liberalų sąjūdis.
„Liberalų sąjūdžio valdyba, vertindama ministro Arūno Gelūno veiklą Vyriausybėje, abipusiu sutarimu nutaria, kad Arūnas Gelūnas atstovauja Liberalų sąjūdžiui ir toliau vykdo Vyriausybės programą“, - žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Anot E.Masiulio, A.Gelūnas nebuvo LiCS nariu, kol kas jis nestoja ir į Liberalų sąjūdį. Tačiau sutampa partijos ir ministro požiūris į kultūrą, siūlomus sprendimus.
„A.Gelūno darbą Vyriausybėje vertiname labai teigiamai. Jis yra tikras savo srities profesionalas, turi visuomenės palaikymą. Šio ministro dėka kultūros politikos srityje prasidėjo teigiamos permainos“, - tvirtino E.Masiulis.

Pagal valdančiosios koalicijos sutartį, kultūros ministro postas priklauso LiCS. Tačiau E.Masiulio teigimu, ši sutartis jau seniai neatitinka tikrovės. Jis atkreipė dėmesį, kad LiCS turėjo daugiau ministrų už Liberalų sąjūdį, nors šių partijų frakcijos Seime yra praktiškai tokio pat dydžio - Liberalų sąjūdis šiuo metu turi 12 narių frakcijoje, LiCS - 13 atstovų Seime.

LiCS vicepirmininkas Arūnas Valinskas antradienį teigė, kad partija dar nesvarstė, kaip elgsis su savo deleguotu kultūros ministru.

„Kol kas nėra nei vienų, nei kitų minčių. Kol kas nuspręsta antraeilius klausimus svarstyti po šios savaitės visų įtampų, pažiūrėsime, kuo tai baigsis. Vakarykštis sprendimas Prezidentūroje, atrodo, dar tikrai nežada įtampos atslūgimo“, - sakė A.Valinskas.
Nepartinis kultūros ministras A.Gelūnas pirmadienį pranešė, kad svarstytų Liberalų sąjūdžio pasiūlymą dirbti mažumos Vyriausybėje. Jis taip pat atsisakė planų su LiCS dalyvauti Seimo rinkimuose.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis vasario 15 dieną iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis, kas nutekino informaciją apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko „Snoras“.

Premjero A.Kubiliaus teigimu, šis žingsnis buvo nemotyvuotas ir skubotas. Ministro sprendimą parėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri netenkino premjero teikimo atleisti R.Palaitį iš pareigų ir pasiūlė ginčą spręsti politinėmis priemonėmis Seime. Pirmadienį R.Palaitis pranešė pats pasitrauksiąs iš posto.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, LiCS ir Liberalų sąjūdis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių