S. Skvernelis: Seimas nėra ta institucija, kuri turėtų tirti finansinę LRT veiklą

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad valdančiųjų „valstiečių“ inicijuojamas parlamentinis Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) valdymo, finansinės ir ūkinės veiklos tyrimas yra kraštutinė priemonė.

„Žinių radijui“ S. Skvernelis kvestionavo „valstiečių“ užmojus LRT veiklos niuansus tirti Seime. „Aš visgi manyčiau, kad Seimas nėra ta institucija, kuri turėtų dubliuoti arba perimti tų institucijų funkcijas, kurios yra atsakingos,“ - kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjeras vardino, kad už viešuosius pirkimus yra atsakinga viešųjų pirkimų tarnyba, už mokestinius klausimus - mokesčių inspekcija, lėšų panaudojimo efektyvumą - Valstybė kontrolė. „Aš manau, kad yra kiti būdai ir kitos formos gauti atsakymus į tuos klausimus,“ - pabrėžė Vyriausybės vadovas ir pažymėjo, kad valstybė skiria daug lėšų institucijoms, kurios, jo manymu, ir turi vykdyti kontrolės funkcijas.

Visgi Premjeras pabrėžė, kad valdančiųjų iškelti klausimai yra labai opūs, ir apsimesti, kad jų nėra, būtų neteisinga. „Kalbama tikrai apie įspūdingas sumas valstybės biudžeto, kurias išnaudoja nacionalinis transliuotojas. Ir natūralu, kad tiek visuomenė, tiek politikai tuos atsakymus turi gauti,“ - kalbėjo S. Skvernelis.

Tačiau jis kartu pažymėjo, kad Seimo komisija galėtų būti tik kraštutinė priemonė.

Pagal valdančiųjų parengtą nutarimo projektą, būtų įpareigojama ištirti 12 klausimų dėl racionalaus valstybės biudžeto lėšų naudojimo, palyginimo su nacionaliniams transliuotojams taikoma europine praktika, LRT veiklos atskaitingumo, viešumo garantijos, 2013-2017 metais Viešųjų pirkimų tarnybos teiktos pastabos dėl vykdytų viešųjų pirkimų, LRT valdomo turto nuomos ar kitokio naudojimo atitikties rinkos sąlygoms ir kt.

Siūloma, kad komisija tyrimą atliktų bei pateiktų išvadą Seimui iki birželio 1 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n...

n... portretas
čia gerbiamas Premjeras geriau galėtų nieko nesakyti...

Keista nuomonė,

Keista nuomonė, portretas
kad viršininko reikia klausyti, jeigu jis ir neteisus. Tik kariuomenėje viršininko įsakymai vykdomi neprieštaraujant. Bet mes žinome, prie ko privedė Hitlerio ir Stalino diktatoriški įsakymai. Saulius.

Guntaras

Guntaras portretas
Konstitucinis Teismas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių