Pareigūnai treniruosis, kaip reaguoti sprogus radioaktyviai bombai

Vidaus reikalų sistemos pareigūnai rugsėjį stalo pratybose treniruosis, kaip reaguoti masinio susibūrimo vietoje sprogus bombai su radioaktyviosiomis medžiagomis.

Stalo pratybos – tai patalpose vykstantys posėdžio tipo mokymai, kur dalyvauja aukštesnio lygio pareigūnai. Tokių pratybų metu mokymai tariamose įvykio vietose nevyksta, jų metu siekiama gerinti institucijų pasirengimą reaguoti į gresiantį ar jau susidariusį įvykį.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas šią savaitę pasirašė įsakymą dėl rugsėjo 6 dieną vyksiančių pratybų organizavimo.

„Tokios stalos pratybos dažniausiai parodo tam tikrus trūkumus koordinacinius, susikalbėjimo, informacijos vaikščiojimo, o iš to galima daryti tam tikras išvadas“, – BNS sakė ministras.

Matome situaciją Europos valstybėse, todėl norime pasižiūrėti, kaip visos institucijos vykdo koordinacinius veiksmus.

„Treniruotis visada reikia. Kuo sunkiau pratybose, tuo lengviau praktikoje“, – pridūrė jis.

Pasak E. Misiūno, nors šios pratybos planinės, tokių reakcijos į teroristinius išpuolius mokymų reikšmę didina įtempta saugumo situacija Europos Sąjungos (ES) valstybėse, kur dėl džihadistų atakų per pastaruosius kelerius metus žuvo šimtai žmonių.

„Aišku, matome situaciją Europos valstybėse, todėl norime pasižiūrėti, kaip visos institucijos vykdo koordinacinius veiksmus“, – kalbėjo ministras.

Pratybos vyks Policijos departamento patalpose Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taika

Taika portretas
Pagaliau pareigūnai surato,kad Lietuva užsienio politikos vykdytojų dėka,gali tikėtis ir radioaktyviųjų dalelių....

na visiskas nuydiotejimas

na  visiskas  nuydiotejimas portretas
geriau jau kiausus eikit viens kitam laizyt -kaip tai katinai daro ,kada peliu negaudo...

...

... portretas
OH: "tokių reakcijos į teroristinius išpuolius mokymų reikšmę didina įtempta saugumo situacija Europos Sąjungos (ES) valstybėse, kur dėl džihadistų atakų per pastaruosius kelerius metus žuvo šimtai žmonių" - tai reikia NE pinigus tokiems 'apmokymams' mėtyti, o atsisakyt tokius 'teroristus' įsileist... juk labiausiai terorizmą skatina tai, kad tie įsileistieji čia rojaus nesuranda, kad mes norim juos priverst juodadarbiais dirbt; - ne tam jie čia veržės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių