Pareigūnai mokėsi tramdyti agresyvius rusų futbolo sirgalius

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pasieniečiai Kenos pasienio užkardoje surengė taktines pratybas.

Jų metu iš tranzitinio traukinio jėga buvo išlaipinami reikiamų dokumentų neturintys ir Lietuvos pareigūnų nurodymų nevykdantys pažeidėjai.

Pratybos organizuojamos artėjant Rusijoje vyksiančiam pasaulio futbolo čempionatui, kurio ketverios rungtynės bus žaidžiamos Kaliningrade. Į jį ir iš jo per Lietuvą vyksta Rusijos tranzitiniai traukiniai.

Pratybų pradžioje buvo imituojama patikra asmenų, kurie, kaip paaiškės, neturi reikiamų dokumentų vykti per Lietuvą. Nutempus vagoną į kitą kelią planuojama pradėti pažeidėjų išlaipinimą.

Pagal legendą, į Lietuvą įvažiavusiu tranzitiniu traukiniu į Rusijos Kaliningrado sritį vyksta futbolo sirgaliai. Pasienio tikrinimo metu Kenos kontrolės punkte sustojusiame traukinyje, įvažiavusiame iš Baltarusijos, kils neramumai - kai kurie vykstantieji elgsis agresyviai, provokuos, nepaisys Lietuvos pasieniečių reikalavimų. Imituojamo incidento metu paaiškės, jog daugiau kaip 20-ies užsieniečių grupė neturi reikiamų dokumentų, suteikiančių teisę vykti per Lietuvą į Kaliningradą.

Pratybų metu bus imituojamas vagono atkabinimas nuo sąstato, jo nutempimas į atskirą kelią, priverstinis pažeidėjų išlaipinimas.

Kartu su pasieniečiais pratybose dalyvaus Vilniaus apskrities policijos bei Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, Lietuvos kariuomenės Judėjimo kontrolės centro kariai, šauliai, bendrovių „Lietuvos geležinkeliai“ ir „Gelsauga“ atstovai, Užsienio reikalų ministerijos Konsulinio departamento darbuotojai.


Šiame straipsnyje: pasieniečiaipratybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

tttt

tttt portretas
ant tiek bijo rusu, kad nors teoriškai nori laimeti prie rusus

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Mokėsi tramdyti galimus neramumus, o rusų sirgaliai , skirtingai nuo lenkų ar britų, nieko nėra blogo Lietuvoje padarę.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių