Iš pareigų pasitraukė du FNTT direktoriaus pavaduotojai

Iš pareigų pasitraukė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Antonio Mikulskio pavaduotojai – Šarūnas Rameikis ir Vytautas Giržadas. Jie nedirba nuo ketvirtadienio.

„Panorėjo ir išėjo. Šalims susitarus. (..) Statutas numato, kad atėjus naujam vadovui, senieji pavaduotojai pasitraukia“, – BNS patvirtino A. Mikulskis, jis daugiau nei prieš mėnesį buvo paskirtas naujuoju FNTT vadovu.

A. Mikulskis pripažino, kad Š. Rameikis ir V. Giržadas gavo išeitines išmokas.

„Tiek, kiek priklauso įstatyme. Man neetiška skaičiuoti kito žmogaus pinigus“,  – BNS sakė FNTT vadovas, paklaustas, kokio dydžio išmokas gavo buvę pavaduotojai.

FNTT apie direktoriaus pavaduotojų pasitraukimą šią savaitę nepranešė.

A. Mikulskis galėjo siūlyti Š. Rameikiui ir V. Giržadui pasilikti, tačiau sako norintis burti savo komandą. Naujų kandidatų į pavaduotojus jis nepanoro įvardinti.

„Kada bus įsakymas, tada ir sužinosit. Dirbti vienam man įprastas dalykas, turiu patirties. Puikus kolektyvas, darbai eina į priekį. Norinčių dirbti, patikėkite, yra “, – teigė FNTT nuo rugsėjo 13 dienos vadovaujantis A. Mikulskis.

2012 metais V. Giržadas buvo pareigų netekęs po Valstybės saugumo departamento pateiktos medžiagos apie poligrafo tyrimus. Pareigūnas poligrafu tikrintas aiškinantis, kas atskleidė informaciją apie teisėsaugos planuojamus veiksmus dėl banko „Snoras“.  Iš pareigų buvo atleistas ir tuometinis FNTT vadovas Vitalijus Gailius, prieštaravęs politikų nurodymams atleisti V. Giržadą, nes juos teigė esant nepagrįstais ir neteisėtais. Teismas vėliau panaikino įtarimus ir pripažino FNTT vadovų atleidimą buvus neteisėtu. V. Giržadas grįžo į darbą FNTT. V. Gailius pasuko į politiką, buvo išrinktas į Seimą.

Š. Rameikis anksčiau dirbo policijoje, FNTT jis pradėjo dirbti 2003 metais, ne kartą buvo skatintas už nepriekaištingą tarnybą. 2012 metais jis tapo vadovo pavaduotoju.

FNTT buvo įsteigta 2002 metais, pertvarkius Mokesčių policijos departamentą.

Šiuo metu  FNTT teigia daugiausiai dėmesio skirianti nusikaltimams, susijusiems su pinigų plovimu, pridėtinės vertės mokesčio grobstymu, Europos Sąjungos finansinės paramos lėšų neteisėtu gavimu ir panaudojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Advokatai diabar bus ir ims pinigelius is verslininky

Če Gevara

Če Gevara portretas
Ko jus čia puolate kažkokius valdininkelius. Jie tik sraigteliai mašinoje! Kas liepta ta daro ! Visa mašina reik keisti!. Kas tai gali padaryti Tik visi žmones, tauta !!

Prajuokino

Prajuokino portretas
„Man neetiška skaičiuoti kito žmogaus pinigus“... Tai ką veiksi šitoje tarnyboje, Mikulski?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių