Paraišką vadovauti FNTT padavė vienas kandidatas

Vadovauti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai pretenduoja vienas kandidatas, BNS patvirtino vidaus reikalų ministro atstovė spaudai Ramunė Hazir.

„Gauta viena paraiška“, - pirmadienį sakė R.Hazir.

Ministerija konkursą paskelbė prieš kelias savaites.

Neoficialiomis žiniomis, tarp pretendentų į FNTT vadovus yra Kęstutis Jucevičius, šiuo metu užimantis FNTT Operatyvinės veiklos skyriaus viršininko pareigas.

Pretendentai privalo turėti teisės aukštąjį išsilavinimą, ne mažesnę kaip penkerių metų vadovavimo patirtį ir ne trumpesnę kaip 10 metų darbo viešojo saugumo užtikrinimo srityje patirtį, ne žemesnį kaip specialų pareigūnų nekarinį vidaus tarnybos pulkininko leitenanto arba vyresniojo komisaro laipsnį.
Kandidatas taip pat turi atitikti reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Visiškai slaptai“ bei asmens patikimumo pažymėjimą.

Konkursas paskelbtas po to, kai vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis iš FNTT direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių. Konservatorių vadovas premjeras Andrius Kubilius tokį sprendimą pavadino klaida ir pateikė prezidentei atleisti iš pareigų ministrą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė dėl to žada apsispręsti kitą savaitę.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių