Panevėžys renka naują merą

Panevėžio miesto savivaldybės taryba antradienį rengia neeilinį posėdį, per kurį ketinama rinkti naują miesto valdžią.

Tarybos posėdžio darbotvarkėje numatyti dviejų dabartinių vicemerų ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos atleidimo iš pareigų klausimai bei naujo mero, jo pavaduotojų, savivaldybės administracijos vadovų rinkimai.

Pastaruoju metu opozicijoje buvusi didžiausia tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija į mero postą ketina kelti Vitalijaus Satkevičiaus kandidatūrą. Socialdemokratų partijos frakcija anksčiau neatmetė galimybės į miesto vadovus siūlyti Povilą Vadopolą.

Tačiau kol kas nė viena frakcija nėra pasirašiusi koalicijos sutarties.

"Gali būti, kad ir neišrinksime miesto mero, jeigu abu kandidatai surinks po lygiai balsų", - BNS sakė TS-LKD frakcijos narys Dainius Ožalas.

Mat šiuo metu vietoj 31 tarybos nario posėdyje tegali dalyvauti daugiausia 30. Buvęs vicemeras Kastytis Vainauskas yra suimtas.

Šiuo metu Panevėžiui laikinai vadovaujam vicemeras Ramūnas Vyžintas. Mero pavaduotojos pareigas dar eina Zita Kukuraitienė. Generalinė prokuratūra jai yra pateikusi įtarimus piktnaudžiavus tarnyba.

Anksčiau dėl kyšininkavimo ir nusikaltimų valstybės tarnybai įtarimai buvo pateikti vicemerui Kastyčiui Vainauskui, savivaldybės administracijos direktoriui Stasiui Karčinskui, tarybos nariams Gintarui Byčiui ir Tomui Taruliui. Pirmieji du lapkričio pabaigoje buvo atleisti iš pareigų.

Gruodžio viduryje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad 2008 metų birželį dabartinis parlamentaras konservatorius Vitas Matuzas buvo neteisėtai atleistas iš Panevėžio mero pareigų. Tuo pačiu teismas panaikino Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sprendimą naujuoju meru išrinkti socialdemokratą Povilą Vadopolą.

Teismas nusprendė, kad nepasitikėjimas V.Matuzu nebuvo įtrauktas į tarybos posėdžio darbotvarkę remiantis teisės aktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių