Panevėžys neturi kur dėti smurtą patyrusių vaikų

Panevėžio socialinių paslaugų centras, padaugėjus pranešimų apie smurtą patyrusius ar neprižiūrimus vaikus, nebeturi, kur jų priglausti. Užimtos visos trumpalaikės ir ilgalaikės globos vietos, kartu būna mažamečiai ir paaugliai, nors grupinio vaikų gyvenimo namai pritaikyti tik trumpalaikei globai.

Socialinių paslaugų centro direktorė sako, kad esant tokiai situacijai sudėtinga užtikrinti vaikų psichologinį ir fizinį saugumą.

„Gyvenimo kokybė prastėja, suvaldyti tiek vaikų reikalinga ir daugiau „akių“, ir daugiau darbuotojų, reikalinga įvairesnė patirtis – su vienu paprasčiau dirbti, su grupe sudėtingiau“, – pasakoja Lina Kazokienė.

Pastaruoju metu pranešimų apie smurtautojus Panevėžyje būna ir po kelis per savaitę.

Panevėžio valdžios atstovai sako nežinantys, kaip dabar pagerinti vaikų gyvenimą, nelaukiant, kol atsiras budinčių globėjų arba kol atsiras būstas bendruomeniniams vaikų namams įkurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sudarykite nuormalias gyvenimo salygas jaunoms seimoms, duokit darba , padekit materialiai, suteikit salygas praleist nuormaliai laisvalaiky , mokekit nuormalu atlyginima uz darba ,o ne pasalpa uz darbus, sudarykit salygas ,kad zmogus visuomeneje jaustusi kaip zmogus ,o ne bandiugu, variugu,kysininku aferiugu apsuptas zekas kalejimo zonoje ......isnyks visi tie smurtai seimose , alkogolizmas ir vaikuciu smurtas ...26 metus a lia lansbirkines nepriklausomybes visa lietuva sedi fekaliju duobeje iki kaklo ir sviesus rytojus niekam isskyrus bandiugas aferiugas teisejus ir valdziagyvius --nebesviecia......

to giedrius

to giedrius portretas
Na žinai, tai argi galima vaikelį purtyti, aišku, tai smurtas, ir labai kenkiantis vaiko sveikatai - gal užtenka jau tų " supurtytų" su specialiais poreikiais. Kaip rašė, kur iš 17 vaikų 5 su specialiais poreikiais. Manau, smurtautojus reikia griežtai bausti, o vaikus kuo greičiau atimti ir priteisti alimentus tų vaikų išlaikymui.

Taigi

Taigi portretas
Manau, kad atėmus vaikus iš smurtaujančių būtina priteisti iš jų alimentus tų vaikų išlaikymui - matysit, kaip greit baigsis vaikų gamybos bizniai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių