Panevėžys ir Šiauliai svarsto galimybę įkurti dvimiestį

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Šiauliuose susitikę Šiaulių ir Panevėžio miestų vadovai sutarė atgaivinti dvimiesčio idėją.

Pasak mero Panevėžio mero Vitalijaus Satkevičiaus, 2014-2020 metų Panevėžio plėtros strateginio plano rengėjai rekomendavo artimiau bendradarbiauti ne tik su apskrities miestais, bet ir su kitu didžiuoju šalies miestu, galbūt kurti Šiaulių–Panevėžio dvimiestį.

Kad tokia galimybė turėtų būti rimtai svarstoma, pritarė ir Šiaulių meras Justinas Sartauskas, teigiama Panevėžio savivaldybės pranešime.

„Dviejų regionų centrų bendradarbiavimas būtų naudingas, suvienijus jėgas galima vykdyti stambesnius projektus, pretenduoti į didesnę Europos struktūrinių fondų paramą“, – sakė Šiaulių meras.

Abu merai susitarė dvimiesčio idėja aptarti per kitą susitikimą. Numatyta suburti specialias darbo grupes, spręsiančias, kokiose srityse miestų bendradarbiavimas būtų naudingiausias, miestų sąjungos planai būtų svarstomi ir savivaldybių tarybų komitetuose.

Susitarimą dėl dvimiesčio projekto įgyvendinimo 2002 metų kovą buvo pasirašę Vilniaus ir Kauno vadovai, bet pernai projekto vykdymas sustabdytas dėl lėšų stygiaus.


Šiame straipsnyje: ŠiauliaiPanevėžysdvimiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

netikelis

netikelis portretas
O ciukciu autonomijos nenorite ikurti ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių