Panevėžio socdemai iš partijos sąrašų nori išbraukti buvusį merą

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Panevėžio miesto skyrius prašo atimti partinį bilietą iš buvusio miesto mero Povilo Vadopolo.

Į kolegų nemalonę šis LSDP prezidiumo narys pateko dėl nenoro darytis mieste valdžia su konservatoriais, rašo „Lietuvos žinios“.

Apkaltinę P.Vadopolą kliudymu socialdemokratams kartu su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovais išsidalyti politinius bei administracinius postus Panevėžyje, partijos kolegos ėmėsi jo šalinimo iš LSDP procedūrų.

Pats eksmeras teigia tokio akibrokšto sulaukęs dėl to, kad nepasidavė ir ateityje nepasiduos partijos bičiulių keliamiems ultimatumams. P.Vadopolas įsitikinęs, kad partiją išduoda ne jis, o prieš jį sukilę kolegos.

„Man buvo paskambinta ir nurodyta diena, kai bus svarstomas man svarbus klausimas. Paaiškinau, kad atvykti negalėsiu, nes dalyvausiu laidotuvėse. Tačiau laidotuvės netapo pretekstu nukelti LSDP Panevėžio miesto skyriaus Etikos ir procedūrų komisijos posėdį. Jame nutarta, kad nesu vertas būti partijos nariu“, - pasakojo P.Vadopolas.

Panevėžio eksmeras pabrėžė esantis LSDP prezidiumo narys, tad šalinti jį iš partijos turi teisę tik LSDP taryba. P.Vadopolas savo poziciją išsakė ir LSDP Etikos ir procedūrų komisijai.

Jos nariai pasižadėjo atvykti į Panevėžį ir aiškintis, kas vyksta partijos miesto skyriuje.

Anot P.Vadopolo, jo partijos bičiuliai dar pernai gruodį išdavė ir LSDP, ir jį patį, tuomet ėjusį Panevėžio mero pareigas, ir už pažadėtus postus prisidėjo prie TS-LKD atstovų surengto perversmo miesto valdžioje. Po jo meru tapo konservatorius Vitalijus Satkevičius, o vicemero pareigos atiteko iki tol mažai žinomai socialdemokratei Reginai Eitmonei.

Taip pat buvo įkurtas antras administracijos direktoriaus pavaduotojo etatas, jis pasiūlytas socialdemokratams.

„Kaip aš būčiau galėjęs tam pritarti? Gyniau partijos garbę ir jos principus“, - pabrėžė P.Vadopolas.
LSDP Panevėžio miesto skyriaus Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algirdas Simonavičius aiškino, kad esą perdėtas P.Vadopolo principingumas jau seniai partijos kolegoms bado akis. Paskutinis lašas, perpildęs jų kantrybės taurę, esą ir buvo P.Vadopolo pozicija prieš valdančiosios koalicijos su TS-LKD atstovais Panevėžyje sudarymą. A.Simonavičius pabrėžė, kad visi jo vadovaujamos komisijos nariai pasisakė už P.Vadopolo šalinimą iš partijos.

Panevėžio miesto skyriaus Etikos ir procedūrų komisijos siūlymas netrukus pasiekė visos LSDP etikos sergėtojus. Jiems vadovaujantis Kęstutis Virbickas teigė, jog siūlymas šalinti iš partijos tokio aukšto rango narį yra precedento neturintis atvejis.

„Kad būtų šalinamas buvęs ilgametis LSDP skyriaus pirmininkas, juoba miesto eksmeras - išties nepaprasta situacija“, - pripažino K.Virbickas. Jis teigė, jog prašymą šalinti P.Vadopolą apsvarsčiusi komisija atsakymą dėl jo likimo partijoje praneš vėliau.

LSDP lyderis ir frakcijos Seime seniūnas Algirdas Butkevičius darė prielaidą, kad siūlymą iš P.Vadopolo atimti partinį bilietą Panevėžio socialdemokratai pateikė galbūt pasikarščiavę. Tai, kad Panevėžyje socialdemokratai dalijasi valdžia su konservatoriais, A.Butkevičius teigė vertinantis normaliai, nes politika - kompromisų menas.

„Toks jau tas politinis gyvenimas, svarbu, kad būtų naudinga valstybei ir jos žmonėms“, - kalbėjo socialdemokratų vedlys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
jeigu socdemai save gerbtu,niekada neitu i koolicija su konservatoriais,tai tada is vis tegu pereina pas konsrvatorius,kaip as galiu pasitkieti socdemais,jeigu jie uz postus parsiduoda konservatoriams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių