Panevėžio savivaldybėje dešimtims darbuotojų didinami atlyginimai

  • Teksto dydis:

Panevėžio miesto savivaldybės administracija trims dešimtims tarnautojų nusprendė padidinti kvalifikacines kategorijas, dėl kurių kils atlyginimai.

Kaip skelbia LNK žinios, 2015-ųjų savivaldybės biudžete, kurį numatoma tvirtinti pirmadienį, šiųmetines valdymo išlaidas numatoma didinti 1,5 mln. litų eurų. Į šias išlaidas patenka ir atlyginimų augimas pakėlus kvalifikacines kategorijas beveik trims dešimtims tarnautojų. Jos esą kils ir nė metų neišdirbusiems darbuotojams.

Tiek valdančiosios daugumos, tiek opozicijos atstovai tvirtina apie tai nebuvę informuoti. Kaip nurodo miesto politikai, daliai darbuotojų pakėlus kvalifikacines kategorijas, atlyginimai per mėnesį turėtų kilti mažausiai po 100 eurų.

Tuo metu savivaldybės administracijos direktorė Kristina Nakutytė patikslino, kad didesnės algos numatytos 27 darbuotojams. Jos teigimu, darbuotojams atlyginimai keliami už nuoširdų darbą.

„Mes, savivaldybė, ženkliai sumažinome skolas. O jei darbuotojai dirba nuoširdžiai, negalima nuvertinti kiekvieno jų darbo“, - argumentus pateikia K.Nakutytė.

Savivaldybės biudžeto projektas taryboje bus svarstomas pirmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių