Panevėžio mokyklose šąla mokytojai

Per gripo epidemiją išjungus šildymą mokyklose, dalis Panevėžio pedagogų yra priversti šalti tuščiose patalpose.

Kol vaikai serga, storai apsirengę mokytojai glaudžiasi nešildomose patalpose. Mokyklų vadovai sako, kad jei nevyksta pamokos, mokytojas vis tiek privalo dirbti tiek valandų, kiek turi pamokų.

Kai kurių mokyklų vadovai bijo, kad paleidę mokytojus į namus gali sulaukti nemalonumų.

„Vadovaujuosi savo sveiku protu. Kas dar neserga, gali susirgti, nes patalpose nėra pakankamai šilta. Nežinau, kaip kitos institucijos pasižiūrės, jei mokytojai nedirba“, - teigia l.e.p. Panevėžio 9-osios vidurinės mokyklos direktorė Valė Kavaliauskienė.

Miesto valdžia teigia, kad neskaičiavo, kiek bus sutaupyta išjungus šildymą. Valdininkai tikina, kad nevykstant pamokoms mokytojų darbo krūviu ir sąlygomis turi rūpintis mokyklos direktorius.

„Direktorius gali pašildyti tą patalpą, kurioje dirba, bet tai nereiškia, kad visą mokyklą reikia šildyti“, - sako l.e.p. Panevėžio savivaldybės administracijos direktorė Janina Gaidžiūnaitė.

Specialistai tikina, kad pagal higienos normas darbdavys turi užtikrinti darbuotojui normalias darbo sąlygas.

Už pažeidimą mokyklų vadovams gresia įspėjimas arba bauda nuo 500 iki 5 tūkst. litų. Tačiau Darbo inspekcija tikina tirsianti šį atvejį tik gavusi raštišką, kad ir anoniminį, skundą.

Švietimo ir mokslo ministerija įspėja, kad būtina nutraukti pamokas, jei mokyklose serga daugiau nei 20 proc. vaikų. Ar tokiu atveju pedagogai privalo eiti į darbą, anot ministerijos, sprendžia pačios savivaldybės.


Šiame straipsnyje: panevėžo mokyklosšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių