Panevėžiečiai neišsirenka naujo mero

Antradienį žlugo bandymas išrinkti naują Panevėžio miesto vadovą. Abu kandidatai - šiuo metu laikinai miesto vadovo pareigas einantis liberalcentristas Ramūnas Vyžintas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) narys Vitalijus Satkevičius - surinko vienodai balsų.

Kaip BNS sakė savivaldybės tarybos narys Dainius Ožalas, už abu kandidatus balsavo po 15 tarybos narių.

Tam, kad kandidatas būtų išrinktas meru, už jį turėjo balsuoti ne mažiau kaip 16 politikų.

Iš viso Panevėžio miesto savivaldybės taryboje yra 31 narys, tačiau antradienio posėdyje tegali dalyvauti daugiausia 30 politikų. Buvęs vicemeras Kastytis Vainauskas yra suimtas.

R.Vyžinto kandidatūrą kėlė dabartinė valdančioji dauguma, V.Satkevičiaus - opozicija.

Viena didžiausių - Socialdemokratų partijos - frakcija savo kandidato į mero postą nutarė neteikti.

Žlugus mero rinkimams neeilinis tarybos posėdis nutrauktas. Savivaldybės tarybos frakcijos spręs, ką daryti toliau.

Panevėžio miesto savivaldybės taryboje 12 atstovų turi TS-LKD, po 5 - Socialdemokratų partija bei partija "Tvarka ir teisingumas", po 2 Liberalų ir centro sąjunga, Naujoji sąjunga, Valstiečių liaudininkų sąjunga ir Liberalų sąjūdis, 1- Darbo partija.

Anksčiau dėl kyšininkavimo ir nusikaltimų valstybės tarnybai įtarimai buvo pateikti vicemerui Kastyčiui Vainauskui, savivaldybės administracijos direktoriui Stasiui Karčinskui, tarybos nariams Gintarui Byčiui ir Tomui Taruliui. Pirmieji du lapkričio pabaigoje buvo atleisti iš pareigų.

Gruodžio viduryje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paskelbė, kad 2008 metų birželį dabartinis parlamentaras konservatorius Vitas Matuzas buvo neteisėtai atleistas iš Panevėžio mero pareigų. Tuo pačiu teismas panaikino Panevėžio miesto savivaldybės tarybos sprendimą naujuoju meru išrinkti socialdemokratą Povilą Vadopolą.

Teismas nusprendė, kad nepasitikėjimas V.Matuzu nebuvo įtrauktas į tarybos posėdžio darbotvarkę remiantis teisės aktais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių