Panaikintas draudimas buvusiai deputatei patekti į parlamentą

Seimo valdyba atšaukė draudimą buvusiai Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo deputatei Rūtai Gajauskaitei patekti į parlamento rūmus.

Šis sprendimas priimtas sausio 15 dieną Seimo kanclerio Jono Mileriaus siūlymu.

"Beveik metai praėjo, manome, kad kiekvienas įspėjimas ar bausmė turi turėti pabaigą ir pradžią", - penktadienį BNS sakė J.Milerius.

Anot jo, klausimų dėl pernai balandį Seimo valdybos priimto draudimo R.Gajauskaitei patekti į Seimą kilo kviečiant į svečius į iškilmingą Seimo posėdį, skirtą Sausio 13-ajai.

"Tradicija, kad į iškilmingą posėdį kviečiame visus signatarus ir buvusius Aukščiausiosios Tarybos deputatus. Sekretoriatui kilo klausimas, ką daryti esant galiojančiam draudimui. Todėl kreipiausi į Seimo valdybą, kad jis būtų panaikintas. Tikimės, kad ateityje tokių incidentų nebus", - sakė kancleris.

Pakviesti į Sausio 13-ajai skirtą posėdį buvusios deputatės jau nespėta, tačiau ji galės dalyvauti Kovo 11-osios renginiuose. Šiemet sukanka 20 metų nuo Nepriklausomos valstybės atkūrimo paskelbimo.

Praėjusių metų balandį Seimo valdyba uždraudė R.Gajauskaitei patekti į Seimo rūmus, nes ji esą platino medžiagą, įžeidžiančią socialdemokratą Juozą Oleką, ir taip pažemino Seimo garbę bei prestižą.

R.Gajauskaitė į parlamentarų dėžutes praėjusių metų kovą įmetė lapus su J.Oleko fotografija ir įžeidžiančiais prierašais.


Šiame straipsnyje: gajauskaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių