Palangiškiai šiurpsta – keliai liko be asfalto

Palangos gatvės – lyg po karo. Susiruošę asfaltuoti duobėtas vietas, kelininkai kai kuriose arterijose nuėmė paviršinius asfalto sluoksnius, kurorto gyventojams nepalikdami nė siauriausio ruoželio be duobių.

"Gatvės virto slalomo trasomis. Net labiausiai įgudęs vairuotojas neišlaviruotų tarp duobių. Mašinos yra laužomas, o miesto valdžia džiaugiasi, kad startuoja pavasariniai gatvių remonto darbai. Prasidėjo pavasarinis mašinų laužymas, nes duobes kelininkai išrausė, o asfalto gamykla dar net nepradėjo veikti", – piktinosi Užkanavės gatvės vaizdelius redakcijai siuntęs gyventojas.

Paaiškėjo, kad dar kovo pabaigoje kelininkai ėmė rausti suardytą asfalto dangą. Pradėję nuo atokesnių Palangos gatvių, darbininkai suko arčiau centro ir gyvenamųjų rajonų link. Aiškinta, kad asfalto danga taip anksti nuimama, nes norima, jog iki sezono pradžios Palangos ir Šventosios gatvės būtų sutvarkytos ir pasirengta priimti svečius.

"Tačiau vietos žmonės niekam nerūpi. Kam reikėjo tris savaites palikti išraustas gatves? O kas nuostolius kompensuos už sulaužytus automobilius?" – piktinosi nuotraukų autorius.

Paaiškėjo, kad kelių remonto darbus kurorte atlieka įmonė "Žemkasa". Ir asfalto ji turi iki valios.

"Lyg ir buvo sutarta su Palangos valdžia, kad niekas labai nepyks, kol visas gatves paruoš asfaltuoti. Aiškinta, kad tris savaites niekas pretenzijų nereikš. Tokiu atveju vėliau reikėjo ir pradėti. Suprantu žmones", – teigė įmonės "Žemkasa" Asfaltbetonio bazės vadovas Romualdas Račkauskas.

Palangos savivaldybės mero patarėja Jurgita Vanagė tikino, kad šiuo metu vyksta frezavimo darbai, o asfaltuoti gatves bus imtasi kitą savaitę.

"Na taip, po Velykų ketinome pradėti. Mums neapsimoka kitaip. Juk jei laikysi šiltą fabrikėlį, diena kainuoja 300 eurų. Gamyba tokia, kad turi nuolat kaitinti bitumą, visas sistemas laikyti karštas. Reikia pasiruošti gatves ir tuomet jau startuos darbai", – aiškino R.Račkauskas.

Anot jo, 10 tonų asfalto užtenka šimtui kvadratinių metrų gatvės užlopyti.

"O fabrikas šimtą tonų per valandą gamina. Manau, kad ilgai netruks darbai. Dažniausiai mieste išfrezuotos gatvės paliekamos porai dienų. Tai ant ko pykti dabar? Su valdžia taip sutarta buvo", – patikino R.Račkauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moteris.

Moteris. portretas
Pritariu Stebetojui. Taip ir noris rezti kad tiem zmonem niekad neitiksi. Tvarko -blogai,netvarko ir vel jiem blogai. atsipeikekit pagaliau..Kantrybe-dorybe. Ar jau nesugebat visai ko islaukt. Nesat juk patvyne ar atskirti nuo miesto ir pan.

stebetoja

stebetoja portretas
Kantrybė-dorybė.O tiem žmonėm amžinai neitiksi.Tvarkai-negerai,netvarkai ir vėl negerai?O tiem katrie užsako tokius straipsnius norisi paklaust,-ar viska ir visuomet padarot greit ir be jokiu priekaištų?ir super sąžiningai,kad galit kitus kritikuot??? A?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių