Palanga mažuosius džiugina Vaikų parku

  • Teksto dydis:

Jūros tematikos iki septynių metrų aukščio atrakcionai, įrengti atokiau nuo miesto centro – tai atrakcija, kuria kasdien nemokamai naudojasi mažieji palangiškiai ir kurorto svečiai. Žaismingas Vaikų parkas, atidarytas prieš metus, netruko išpopuliarėti bei tapti nuo poilsio Palangoje neatsiejama jaunų šeimų laisvalaikio praleidimo vieta.

Įvairaus aukščio, skirtingo amžiaus vaikams pritaikytų atrakcionų parke yra daug, tad mažyliams sukurtoje oazėje veiklos jiems užsiėmimų čia netrūksta. Vaikus džiugina įspūdingo dydžio spalvingi įrenginiai, tėvus bei senelius – kad pramogos šiame parke yra nemokamos.

Rengiant Vaikų parką, didžiulis dėmesys skirtas ir jo infrastruktūrai – siekta, kad ši miesto dalis būtų ne tik patraukli mažiesiems parko lankytojams, bet ir patogi juos atlydėjusiems suaugusiesiems. Siekiant užtikrinti mažylių saugumą bei išvengti galimų susižeidimų, buvo apsispręsta parke vengti kietų dangų bei puoselėti žalią veją o prie žaidimų įrenginių – smėlį. Apželdinant parką, parinkta ir speciali, mindžiojimui atspari žolė, jaukumą sukuria ir žaismingai įrengti gėlynai.

Taip pat parke įrengtas apšvietimas, suoliukai, pasirūpinta bevielio interneto sklaida. Visa teritorija aptverta, tad, net trumpam pametę savo mažylį iš akių, tėvai gali būti ramūs – vaikas vienas pats neišeis iš parko teritorijos. Tad kol mažieji mėgaujasi jiems skirtomis atrakcijomis, juos atlydėję tėvai ar seneliai gali ne tik pabendrauti tarpusavy, bet ir pasinaudoti parke veikiančiu nemokamu belaidžiu internetu.

Beje, nors parke buvo įrengta pakankamai daug – dvylika – suolų, šiltą vasaros dieną rasti laisvos vietos prisėsti nėra paprasta. Tačiau tai ne bėda – drąsesni patogiai įsitaiso ant žolės.
Vaikų parkas mažųjų lankytojų laukia kasdien – pramogauti čia galima nuo 10 val. iki 20 val.  Kai paskutinai pramogautojai palieka parką, į darbus kimba miesto tvarkytojai – surenkamos šiukšlės, išpurenamas apie įrenginius esantis smėlis, apžiūrima, ar atrakcionai nesugadinti, esant būtinybei – nupjaunama žolė.

Sutvarkius aplinką, parko vartai užrakinami, įjungiama signalizacija – kad vaikams skirta oazė kitą rytą mažuosius pramogautojus pasitiktų tvarkinga ir švari.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Francesco Sinibaldi

Francesco Sinibaldi portretas
En la luz del campo adorado siento una hoja pasar dulcemente en el llanto del sol. Francesco Sinibaldi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių