Pajūryje laukiamas karštas savaitgalis

Šis savaitgalis, numatant poilsiautojų srautus, pajūryje turėtų būti vienas karščiausių šią vasarą. Laisvų vietų kai kuriuose kurortų viešbučiuose jau nebeliko. Manoma, kad tam įtakos turi Palangos pašonėje vyksiančios 1006 kilometrų lenktynės bei šilti orai.

Pasak Palangos turizmo informacijos centro direktorės Egidijos Smilingienės, jaučiama, kad poilsiautojų į kurortą atvyksta vis daugiau. Dažniau jie varsto ir pačios įstaigos duris.

„Žmonės ateina, klausia, domisi lenktynių programa. Tikimės, kad šį savaitgalį atvyks daug žmonių. Juolab kad orai – geri. Karšta nėra, bet šilta, nelyja“, – tvirtino direktorė.

Šiam savaitgaliui laisvų vietų įmanoma rasti jau ne visuose viešbučiuose. Dalis jų visiškai užpildyti ar turi mažai likusių kambarių.

Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė Alma Slaboševičienė pasakojo, kad tai susiję su lenktynėmis, vasara ir įsibėgėjančiomis atostogomis.

„Šis savaitgalis bus vienas karščiausių šį sezoną“, – teigė vyriausioji specialistė.

Pasak A.Slaboševičienės, viešbučiai kainų specialiai lenktynių savaitgaliui tikrai nedidino. Galioja įprastos vasaros kainos.

Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorės pavaduotoja Eglė Baltranaitė taip pat tvirtino, kad į įstaigą užsuka daugiau žmonių.

„Nuo liepos vidurio iki rugpjūčio vidurio poilsiautojų srautai visada būna didesni. Padaugėjo užklausų iš žmonių, kurie domisi apgyvendinimu“, – tvirtino pavaduotoja.

Pasak E.Baltranaitės, Neringos apgyvendinimo įstaigose yra likę nedaug vietų. Ir ne tik savaitgaliais, bet ir paprastomis dienomis. Dėl to rekomenduojama nakvyne pasirūpinti iš anksto.

„Labiausiai išgraibstyti viešbučiai, poilsio namai. Privatus sektorius laisvų vietų gali pasiūlyti daugiau. Norintiesiems atvykti patariame iš anksto susirasti kambarį, kur apsistoti. Atvykus tai padaryti gali būti sunku“, – komentavo pavaduotoja.

Įmonės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas tvirtino, kad besikeliančiųjų į Smiltynę srautai nėra labai išaugę. Pasak vadovo, ši liepa yra prastesnė nei praėjusių metų, tačiau birželis buvo gerokai geresnis nei pernai.

„Viskas priklauso nuo oro. Nėra saulės ir šilumos, nėra ir srautų. Žmonės važiuoja į Neringą, bet ne specialiai dėl savaitgalio. Vasara nuo saulės, žiemą nuo stintų mūsų verslas priklauso. Saulės turime ribotai ir srautai atitinkami. Tačiau dar yra laiko“, – tvirtino D.Butvydas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vietinis

vietinis portretas
tai,tik REKLAMA....ORAS IR VANDUO=shlykstu-u-u-s!!! oviesbuciuose lenktyninikai,juos aptarnaujantys,ju seimos ir draugai,poilsiautoju-VIENETAI!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių