Pajiešmeniuose parko apšvietimas – kiekvieno rankose

Pasvalio rajono Pajiešmenių bendruomenė įrengė parko apšvietimo įjungimo automatą. Norėdami pasivaikščioti, gyventojai tamsiu paros metu patys įžiebia žibintus, įmesdami į aparatą keliolika euro centų.

Žibintai šviečia pusvalandį, valandą ar pusantros – priklausomai nuo to, kiek įmetėte centų.

Gyventojai nesipiktina, kad parką reikia apšviesti už savo pinigus. „Kai būna svečių, pasivaikščioti norisi, tada pasinaudoji“, – sako „Panoramos“ kalbinta vietinė moteris.

Už europines lėšas sutvarkę parką, įrengę takus, suoliukus, prieplauką, bendruomenės atstovai sako žinoję, kad seniūnija nebus pajėgi kasdien apšviesti parką. Gerai pasukę galvas, sumanė įrengti parko apšvietimo įjungimo aparatą.

„Idėja kilo prisiminus seną „gazirovkę“, kai vandens duodavo už tuos centukus. Susiradome tą prietaisą vienoje Vilniaus firmoje, įmontavome seifuką ir viskas suveikė“, – pasakoja bendruomenės pirmininkas Dainius Šaučiūnas.

Už surinktus pinigus bendruomenė perka įvairų inventorių. Gyventojai žiemą slidinėja ir čiuožinėja, o vasarą gali išsinuomoti valtis ir vandens dviračius.

„Skeptikai sakė, kad lempas nudaužys jaunimas, nieko čia nebus, kadangi jie gali pasinaudoti bet kada. Tačiau nėra buvę tokio atvejo, kad kažkas jas liestų“, – teigia bendruomenės tarybos narys Gediminas Andrašūnas.

Bendruomenė puoselėja idėją, kaip grįžtant į namus apšviesti visus Pajiešmenius. Jei pasiseks, tereiks mobiliajame telefone surinkti tam tikrus skaičius ir užsižiebs žibintai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių