Pailsėjusi Vyriausybė atnaujina darbą

Po trumpo šventinio atokvėpio premjeras Andrius Kubilius ir Vyriausybė grįžta prie įprastų darbų.

Pirmadienį, sausio 11-ąją, ministras pirmininkas grįžta į darbą po atostogų, kurias su žmona praleido Portugalijoje. A.Kubilius pasinaudojo dalimi savo kasmetinių atostogų, į kurias buvo išleistas Prezidentės Dalios Grybauskaitės dekretu nuo sausio 1 iki 9 dienos.

Poilsiaujantį premjerą pavadavo energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

Tuo pat metu atostogavo ir beveik pusė ministrų. Todėl tarp Kalėdų ir Naujųjų metų bei iškart po jų nevyko tradiciniai Vyriausybės posėdžiai.

Pirmadienį į darbą grįžta ir beveik visi ministrai. Todėl jau tą pačią dieną premjeras rengia pirmąjį šiemet Vyriausybės pasitarimą.

Planuojama, kad ministrai be kita ko tarsis, ar Lietuvoje turi atsirasti bazinis oro vežėjas, kaip turėtų būti vykdoma kelių tiesimo ir remonto programa iki 2015 metų, ar turi būti mažinami viešųjų įstaigų vadovų atlyginimai.

Antradienį numatoma surengti pirmąjį šiemet oficialų Vyriausybės posėdį. Kol kas į jo darbotvarkę įrašyti 47 klausimai, tačiau neabejojama, kad atsiras daugiau, ypač jeigu pirmadienio pasitarime ministrai susitars dėl kokių nors papildomų klausimų įrašymo.

Paprastai Vyriausybės posėdžiai vyksta trečiadieniais, tačiau šįkart tądien bus minima Sausio 13-oji - Laisvės gynėjų diena. Premjeras ir ministrai visą dieną dalyvaus oficialiuose minėjimo renginiuose.

Ketvirtadienį, sausio 14 dieną, plenariniu posėdžiu bus pratęsta Seimo rudens sesija. Jame bus surengta tradicinė Vyriausybės valanda. Planuojama, kad sesija vyks iki sausio 21 dienos.

Taip pat numatoma, kad sausį visa Vyriausybė susitiks su Prezidente D.Grybauskaite. Šiame susitikime turėtų būti aptarti svarbiausi numatomi šių metų darbai. Neatmetama, kad Prezidentė su premjeru aptars ir galimus pakeitimus Vyriausybėje.


Šiame straipsnyje: kubiliusVyriausybėprezidentė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių