Pagalbos ranką kviečia ištiesti akcija „Būk – pirmūnas“

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 19-21 dienomis prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse vyks aštuntoji kasmetinė paramos akcija „Būk – pirmūnas“.

Jos metu pirkėjai bus kviečiami prisidėti prie paramos sunkiai besiverčiančiose šeimose augantiems moksleiviams ir padėti surinkti būtiniausių mokyklinių prekių krepšelius. Šiemet prie akcijos prisijungė 46 „Maxima“ parduotuvės 25 miestuose. Papildomai bendrovė „Maxima LT“ akcijos organizatoriams įteiks dar 100 kuprinių, pripildytų mokyklinių reikmenų.

„Artėjanti Rugsėjo 1-oji – svarbi data daugeliui Lietuvos šeimų. Sunkiau besiverčiančios šeimos šios dienos laukia su dideliu rūpesčiu ir nerimu, kadangi  išleisti vaikus į mokyklą yra nemenkas finansinis iššūkis, ypač kai šeimoje jų auga ne vienas. Siekdami nors šiek tiek palengvinti šių šeimų pasiruošimą mokyklai, jau aštuntus metus aktyviai bendradarbiaujame su socialinės akcijos „Būk – pirmūnas“ organizatoriais ir tikime, kad bendrų pastangų dėka šios šeimos mokslo metų pradžią pasitiks nors truputį lengviau“, – sakė bendrovės „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Per 7 akcijos įgyvendinimo metus prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse iš viso paaukota prekių už beveik 200 tūkst. eurų. Skaičiuojama, kad prie šios iniciatyvos iš viso prisidėjo apie 100 tūkst. tinklo pirkėjų. Jų dėka daugiau kaip 2 tūkst. sunkiau besiverčiančių šeimų buvo suteikta galimybė lengviau pasiruošti mokslo metams.

„Akcijos organizatoriai, patys mokęsi mokyklose ir matę, kaip sunku psichologiškai vaikams iš daugiavaikių ar nepasiturinčių šeimų mokytis ir tapti pilnaverčiais bendruomenės nariais, ėmėsi iniciatyvos, prie kurios prisidėti galimybę turėtų kiekvienas mūsų valstybės narys. Per aštuonerius akcijos organizavimo ir įgyvendinimo metus, mintis padėti vis augo, prie akcijos jungėsi vis daugiau savivaldybių, jaunimo organizacijų. Šiandien šios akcijos naudą jau galime pastebėti iš pokalbių su šeimomis ir socialiniais darbuotojais,“ – sakė viena iš akcijos organizatorių Vaida Kelerytė-Burokienė.

Pasibaigus akcijai parduotuvėse, jos organizatoriai, kaip ir kasmet, lankys sunkiai besiverčiančias šalies rajonų šeimas, vaikų dienos centrus. Šių apsilankymų tikslas – padėti mokyklinio amžiaus vaikams geriau pasiruošti artėjantiems mokslo metams ir  padovanoti jiems būtinų mokyklinių reikmenų: nuo sąsiuvinių iki sportinės aprangos ar kuprinės.

Prisidėti prie šios iniciatyvos gali visi norintys prekybos tinklo „Maxima“ pirkėjai. Jau šį savaitgalį užsukę į bet kurią akcijoje dalyvaujančią parduotuvę, pirkėjai iniciatyvos savanoriams galės perduoti jų nupirktas kanceliarines prekes. Pasak iniciatyvos organizatorių, dažniausiai gyventojai aukoja spalvotų flomasterių, rašiklių, plastilino, sąsiuvinių ir kitų moksleiviams reikalingų prekių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių