„Pagalbos fondas“ padės kovoti su pasaulinės krizės padariniais

Atviros visuomenės institutas, filantropo George Soroso iniciatyva, 2009 m. viduryje įsteigė „Pagalbos fondą“ , kuriuo siekiama sušvelninti pasaulinės krizės padarinių poveikį labiausiai pažeidžiamoms Vidurio, Rytų Europos bei posovietinio regiono šalių visuomenės grupėms.

„Pagalbos fondas“ Lietuvoje rems nevyriausybinių (NVO) ir kitų nepelno organizacijų  iniciatyvas socialinėje, švietimo ir kultūros srityse. Pirmenybė bus teikiama projektams, kurių veikloms įgyvendinti organizacijos pademonstruos gebėjimą vienytis, bendradarbiauti su centrinės ir vietos valdžios institucijomis bei verslo įmonėmis.

 „Pagalbos fondas“ Lietuvoje nėra įprastas labdaros ar šalpos fondas, išgalintis patenkinti visų, kenčiančių nuo krizės, poreikius. Krizė Lietuvoje sukelia didžiules socialines įtampas, kelia naujas, papildomas grėsmes ir iššūkius.  Fondas laukia iš pareiškėjų naujų idėjų, aktyviai bendruomenę veikti skatinančių projektų, kūrybingos, greitos ir rezultatyvios reakcijos į krizę.

Fondo veikla planuojama dvejiems su puse metų  20-yje šalių (Albanijoje, Armėnijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Estijoje, Juodkalnijoje, Kirgizijoje, Kosove,  Latvijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Makedonijoje, Moldovoje, Rumunijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Tadžikistane, Ukrainoje, Vengrijoje), ir jai iš viso skiriama 100 mln. JAV dolerių. Fondas orientuojasi į humanitarinio pobūdžio projektus, kurių veiklos, tikimasi, padės labiausiai pažeistoms visuomenės grupėms išgyventi ekonominę krizę ir išsaugoti atviros visuomenės vertybes.


Šiame straipsnyje: Pagalbos fondasSorosas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių