PAG medikai Afganistane operavo sužeistą vietos policininką

Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG) karo medikai operavo Afganistano nacionalinės policijos pareigūną, sužeistą per susirėmimą su kovotojais provincijos pietuose esančiame Pasabando rajone.

Afganistano pareigūną trečiadienį operavo Ukrainos, Gruzijos ir Lietuvos karo medikų komanda PAG stovykloje Čagčarane esančioje karo lauko ligoninėje, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Į mūsų stovyklą su pagalbos prašymu buvo atvežti keturi sužeisti Afganistano nacionalinės policijos pareigūnai. Įvertinę sužeidimus ir sužeistųjų būklę, nustatėme, kad vieną iš jų būtina nedelsiant operuoti. Policijos pareigūnas buvo su šautine žaizda petyje ir atviru žastikaulio lūžiu“, - sakė PAG medicinos skyriaus vadas majoras Audrius Matulevičius.

Atlikus operaciją ir išsamius tyrimus, sužeistas policijos pareigūnas bei dar trys jo kolegos, kurie taip pat patyrė sužeidimus, buvo išgabenti kariniu medicininiu lėktuvu tolimesniam gydymui į Kabulo karo lauko ligoninę.

Lietuvos vadovaujama Goro provincijos atkūrimo grupė savo veiklą pradėjo 2005 metų vasarą. Planuojama, kad 2013 metų pabaigoje Lietuvos kariai pasitrauks iš šios provincijos visas funkcijas perleisdami vietos pajėgoms.

Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane kartu su maždaug 150 Lietuvos karių tarnauja ir dirba Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos, Kroatijos ir Bulgarijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tie

Tie portretas
medikai ten turbūt ir yra tam ,kad gydytų.Punigus už tai gauna.

už demokratija

už demokratija portretas
Afganistano policijos pareigūną, sužeistą per susišaudyma su savo tėvynės gynėjais, partizanais, galėtų operuoti ir H. Daktaras
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių