Padedant kariuomenei suvaldytas Pabalių durpyne kilęs gaisras

  • Teksto dydis:

Padedant kariuomenės sraigtasparniams suvaldytas Pabalių durpyne prie Rėkyvos ežero Šiauliuose antradienį kilęs gaisras.

Pirminiu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) vertinimu, gaisras lokalizuotas, ir šiuo metu nei karių, nei sraigtasparnių gaisrui gesinti nebereikia.

Tačiau PAGD prašymu pagalbai skirti kariuomenės pajėgumai lieka budėti ir yra pasirengę nedelsiant teikti pagalbą, jei jos prireiktų, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Kariuomenės sraigtasparnis „Mi-8“ su gesinimo kriauše į pagalbą ugniagesiams atskrido antradienį apie 18 valandą. Vėliau gaisrui gesinti buvo pasitelkti du Lietuvos kariuomenės oro pajėgų sraigtasparniai „MI-8“ su gesinimo kriaušėmis. Per daugiau kaip 2 valandas trukusią gesinimo operaciją buvo išpilta apie 40 vandens kriaušių – daugiau kaip 72 tūkst. litrų  vandens.

Trečiadienį nuo ryto gaisro gesti į tarnybą buvo pašaukti 40 karių savanorių iš Krašto apsaugos savanorių pajėgų 6-osios rinktinės, kurie būtų padėję ugniagesiams, bet nuo užduoties atleisti, tik lieka budėti ir pasikeitus situacijai būtų aktyvuoti, kaip ir sraigtasparnių  įgula.

Pranešimą apie gaisrą Pabalių durpyne Bendrasis pagalbos centras gavo antradienį 13 val. 47 min., pranešė centras. Kaip vėliau BNS informavo PAGD, antradienį degė apie keturi hektarai durpyno, pagalbos gesinti gaisrui buvo paprašyta kariuomenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių