Padaugėjo gaisrų, ugniagesiai neslepia, kad jų pajėgos - ribotos

Vien per šių metų sausį Lietuvoje įvyko per 660 gaisrų – net 120 gaisrų daugiau negu per tą patį mėnesį pernai. Ugniagesiai neslepia, kad darbo daugėja, o pajėgos ribotos, technikai atnaujinti trūksta pinigų, praneša LRT televizijos naujienų tarnyba.

Šiemet gaisruose jau žuvo 18 žmonių. Lyginant su praėjusių metų sausiu, 7 žmonėmis daugiau. Dažniausia tokių gaisrų priežastis – neatsargus elgesys su ugnimi, neprižiūrėtos krosnys, neretai rūkymas lovose.

„Gruodis, sausis, vasaris, lapkritis – ateina šaltis, prasideda kūrenimas. Tie, neturi lėšų, jie nesistengia pasiremontuot, pasižiūrėt, kad būtų saugiau, palieka be priežiūros tas savo apgriuvusias krosnis. Dėl pečių gaisrai dažniausiai ir kyla“, – sako Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Rimaldas Paulauskas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos vadovai sako, kad gaisrus užgesinti greičiau ir be žmonių aukų padėtų geresnė technika. Turima pasenusi, jai atnaujinti trūksta lėšų.

„Tie seni automobiliai, kiek gali juos remontuot. Jau tų detalių, netgi Rusija negamina. Skiriant 10 milijonų kasmet mes galėtumėm per 5 metus pasiekti tą normą... Bet  praeitais metais mes nepirkome nei vieno automobilio, šiais metais skiriami 4 milijonai“, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis.

Pasak R. Baniulio, dėl krizės buvo smarkiai sumažintas savivaldybėms priklausančių ugniagesių skaičius. Dabar jų  komandoje dažniausiai dirba tik du žmonės, kai reikėtų mažiausiai trijų. Lietuvoje ugniagesių sumažėjo 180 žmonių.


Šiame straipsnyje: gaisraiugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių