Pabradėje Lietuvos ir JAV kariai dalyvaus parašiutinio rengimo pratybose

  • Teksto dydis:

Antradienį Pabradėje Generolo Silvestro Žukausko poligone vyks parašiutinio rengimo pratybos, kuriose kartu su JAV Sausumos pajėgų kariais savo praktinius įgūdžius tobulins ir Lietuvos kariuomenės sausumos kariai.

Pratybų metu bus vykdomi priverstinio parašiuto skleidimo šuoliai, pranešė Krašto apsaugos ministerija. Vadovaujantis pratybų planu, visi pratybose dalyvaujantys kariai JAV kariniu orlaiviu pakils iš Šiaulių karinio oro uosto ir atliks šuolius Generolo Silvestro Žukausko poligono teritorijoje.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms pratybose atstovaus kariai iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionų, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių žvalgybos vienetų.

Atlikę šuolį, kariai prisijungs prie Birutės ulonų bataliono karių ir dalyvaus kuopos lygmens lauko taktikos pratybose „Ulono ugnis 2014“, vykstančių paskutinę liepos mėnesio savaitę Generolo Silvestro Žukausko poligone.

JAV kariai iš 173-iosios oro desantininkų brigados Lietuvoje dislokuoti nuo šių metų balandžio pabaigos, reguojant į regionui iškilusias grėsmes dėl Rusijos intervencijos Ukrainoje. Tokias pačias pajėgas JAV siunčia ir į Lenkiją, Latviją bei Estiją. Planuojama, kad rotuodamiesi JAV kariai Lietuvoje bus iki šių metų pabaigos.


Šiame straipsnyje: kariaipratybosParašiutaiKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių