Pabėgėliai bus intensyviau mokomi lietuvių kalbos

  • Teksto dydis:

Pabėgėlius numatoma intensyviau mokyti lietuvių kalbos - per mėnesį jie turės išmokti kalbą pradiniu - A1 - lygiu.

„Buvo pastabos pateiktos Prezidentūros siūlant, kad kalbos mokymo trukmė A1 lygiu būtų sutrumpinta nuo trijų iki vieno mėnesio, tai mes su tuo sutinkame“, - siūlomą pakeitimą Vyriausybės posėdyje trečiadienį aiškino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Tuo metu švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pabrėžė, kad vieno mėnesio lietuvių kalboms pradmenims užteks ne visiems.

„Pritariame, kad reikia intensyvinti ir suglaudinti ugdymo procesą, per vieną mėnesį, tas 96 valandas, bet norėtume atkreipti dėmesį, kad dalis tų, kurie atvykta ir prieglobstį turi, yra visiški beraščiai ir jie pasiekti kad ir A1 lygio per 96 valandas, per mėnesį, yra nepajėgūs. Jeigu nenumatysime galimybės kurso kartoti, praktiškai mes juos pasmerkiame išlikti beraščiais ir toliau“, - kalbėjo A.Pitrėnienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius žadėjo, kad į švietimo ir mokslo ministrės pastabą bus atsižvelgta.

A.Pabedinskienė taip pat sakė, kad Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro valdybos Lietuvoje atstovai yra išsakę susirūpinimą dėl mažų išmokų prieglobsčio gavėjams.

Anot jos, numatoma prieglobsčio gavėjų aprūpinimo būstu ir būsto nuomos išlaidų kompensavimo bei gyvenamosios vietos deklaravimo klausimus svarstyti artimiausiame Vyriausybės nutarimu sudarytos komisijos migrantų perkėlimo ir integravimo klausimams koordinuoti posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokykit

mokykit portretas
angliska kad greiciau ismautu is Lietuvos

tai

tai portretas
ir yra czv ir mosad pagrindinis tikslas isstumti tautas is savo gyvenamos vietos su rusu pagalba ir kad pabegeliai sujauktu europa nes pas juos dar prasciau tai negrai ir indenai tuo norima nukreipti demesi atseit ir pas jus panasi situacija tai bus lengviau kontroliuoti ir toliau grobti zemes tu tautu kurios nesilaiko ju nurodymu atseit demokratija per prievarta o juk prievarta pas juos reklamuojama visur ir sporte ir filmuose ir paciam gyvenime kur gatvese vidury dienos saudomi negru vaikai tai va kokia tiesa ir dar sako... rusai puola o puola ir ` ir kiti.... pasirinkimas....

atsirado mat gerieji,,

atsirado mat gerieji,, portretas
Na tegu valdininkai ir Pebedinskiene negalvoja didinti perėjūnams išmokų,nes Lietuvos žmonės dirbdami visą mėnesį tegauna 350 eurų.O šitie pasaulio valkatos,net nemano dirbti,juk įdarbino "barzdaskutį" kur jis yra?Ir antrą sirą įdarbino,tai pabėgo abu kur didesnės pašalpos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių