Paaiškėjo konkurso „Žmogus ir aplinka“ nugalėtojai

Paskelbti ir apdovanoti Aplinkos ministerijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos kasmet rengiamo kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ nugalėtojai. 

Pirmąją vietą vertinimo komisija skyrė Lietuvos televizijos laidos „Gamtos patruliai“ kūrėjams Daumantui Butkui ir Sandrai Kučinskienei už laidą apie saugomose teritorijose esančių ežerų niokotojus.

Antrąją vietą pelnė žurnalistė Jūratė Mičiulienė už „Lietuvos žiniose“ paskelbtą straipsnį “Ką kalba vilkų advokatai?”. Trečiąją vietą laimėjo žurnalistė Roma Mėčienė už straipsnį „Šiukšlyno “karaliai“ pardavinėja krabų lazdeles“, išspausdintą laikraštyje „Žemaitis“.

Šiemet konkurse dalyvavo 22 spaudos, radijo ir televizijos žurnalistai. Jie pateikė 54 darbus.

Šiuos darbus vertino septynių narių komisija, sudaryta iš keturių Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų. Kaip sakė vertinimo komisijai vadovavęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, renkant nugalėtojus, buvo remtasi trimis pagrindiniais kriterijais. Tai autoriaus kūrybiškumas, temos traktuotės savitumas bei pateikto darbo raiškos ypatumai.

Kadangi, kaip juokavo vertinimo komisijos nariai, pritrūko prizinių vietų visiems apdovanojimo vertiems darbams pažymėti, nutarta įsteigti ir specialiuosius prizus. Jie bus įteikti Lietuvos radijo žurnalistei Vaidai Pilibaitytei, „Respublikos“ laikraščio žurnalistui Tomui Beržinskui ir Žinių radijo laidų vedėjui Ginui Dabašinskui.

Šiųmetinis kūrybinis konkursas „Žmogus ir aplinka“ – jau šeštasis. Sumanymas rengti tokį kasmetį konkursą gimė 2002-aisiais siekiant kuo išsamiau šviesti ir informuoti visuomenę aktualiais aplinkos apsaugos ir statybos bei būsto plėtros klausimais, kelti svarbiausias šios srities problemas, stiprinti gyventojų dėmesį aplinkos kokybei, ugdyti jų ekologinį sąmoningumą bei raštingumą, skatinti pilietines iniciatyvas tausojant gamtą ir rūpinantis gyvenamąja aplinka.

Konkurse gali dalyvauti žurnalistai, per metus šalies periodinėje spaudoje ar interneto leidiniuose paskelbę straipsnių, sukūrę per radiją ar televiziją transliuotų laidų apie aplinkos apsaugos, statybos bei būsto sektoriaus aktualijas, problemas ir jų sprendimo būdus. Šiuo metu konkurso prizinį fondą sudaro penki tūkstančiai litų. Jį paskirsto vertinimo komisija.

Šiemetiniai laimėtojai D.Butkus, S.Kučinskienė, J.Mičiulienė ir R.Mėčienė papildys vis gausėjantį konkurso nugalėtojų būrį.

Jį sudaro pernykštė laureatė Rūta Duobaitė ir prizininkės Irma Dubovičienė bei Sigita Nemeikaitė, 2006 m. nugalėjusi Lietuvos radijo laidos „Gamta – visų namai“ kūrybinė grupė (Zenonas Butkevičius, Adolfas Drungilas ir Audronė Šopagaitė) ir prizininkės Nijolė Koskienė bei Rūta Skatikaitė, 2005 m. laimėtojos Dalia Juočerytė, Inga Saukienė ir Daiva Norkienė, 2004 m. laimėtojos Aldona Kvedarienė, Salomėja Pranaitienė, Daiva Valevičienė bei Asta Krogertienė ir 2003 m. laimėtojai Vaida Pilibaitytė, Mantas Katinas, Artūras Rožėnas, Vita Morkūnienė, Mykolas Deikus bei Aušra Žukauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių