P. Vaitiekūnas susitiko su Turkmėnijos diplomatijos vadovu

Lietuvos užsienio reikalų  ministras Petras Vaitiekūnas Paryžiuje vykstančio Europos Sąjungos ir Vidurines Azijos valstybių forumo saugumo klausimais metu rugsėjo 18 dieną su Turkmėnijos užsienio reikalu ministru Rašidu Meredovu aptarė dvišalius santykius, ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas ir aktualius tarptautinės politikos klausimus.

Ministras P.Vaitiekūnas pristatė kolegai iš Turkmėnijos bendradarbiavimo transporto srityje perspektyvas - konteinerių traukinio „Vikingas" teikiamas galimybes, Klaipėdos giliavandenio uosto statybos projektą.

Ministras R.Meredovas pažymėjo, kad Lietuva ir Turkmėnija galėtų bendradarbiauti naftos perdirbimo srityje ir statybos sektoriuje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras paminėjo, kad Lietuva Turkmėnijoje pradeda vykdyti vystomojo bendradarbiavimo projektą sveikatos apsaugos srityje. Turkmėnijos diplomatijos vadovas pasidžiaugė Lietuvos projektu ir pabrėžė, kad šiuo metu Turkmėnijoje skiriamas didelis dėmesys sveikatos apsaugos sistemai.

Ministrai taip pat aptarė aktualius tarptautinės politikos klausimus, tarp jų ir įvykius Gruzijoje. Turkmėnijos užsienio reikalų ministro teigimu, įvykiai Gruzijoje parodė, kad reikia tarptautinio energetikos infrastruktūros saugumo užtikrinimo mechanizmo.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pakvietė Turkmėnijos kolegą atvykti į Vilnių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių