P. Gražulis apsimelavo: skundo dėl V. Vasiliausko VTEK negavo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį spręs, ar pradėti tyrimą dėl Lietuvos banko vadovo Vito Vasiliausko elgesio, stabdant žlugusio Ūkio banko veiklą ir pasirenkant laikinąjį administratorių.

Komisija sprendimą turėtų priimti antradienio posėdyje, informavo komisijos atstovas Tomas Čaplinskas.

Lietuvos banko vadovas V.Vasiliauskas pats kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas įvertinti, ar jo elgesys stabdant Ūkio banko veiklą pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

T.Čaplinskas sakė, kad V.Vasiliauskas pats pateikė prašymą, siekdamas išsklaidyti abejones dėl galimo interesų konflikto - kad komisija įvertintų jo elgesio atitiktį Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Seimo narys Petras Gražulis pirmadienį taip pat pranešė, kad į etikos sargus kreipėsi dėl V.Vasiliausko. Jo kreipimosi, T.Čaplinsko žiniomis, komisija pirmadienį po pietų dar nebuvo gavusi.

Diskusijų dėl pasirinkto laikinojo administratoriaus Adomo Audicko žiniasklaidoje kilo paskelbus, kad laikinasis administratorius Adomas Audickas be konkurso samdo advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“, kurioje jis pats anksčiau dirbo, be to, paskelbta, kad V.Vasiliauskas ir jos vadovaujantysis partneris Irmantas Norkus kartu studijavo Vilniaus universiteto teisės fakultete.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija praėjusią savaitę nutarė nepradėti tyrimo dėl A.Audicko elgesio, nutarusi, kad jis nėra asmuo, kuriam gali būti taikomas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymas.

Lietuvos banko atstovai anksčiau teigė, kad pats derybas su Šiaulių banku vedęs nemokaus Ūkio banko laikinasis administratorius A.Audickas negalėjo supainioti viešųjų ir privačių interesų, nes tiek jis, tiek jo nusamdyta advokatų kontorą „Raidla, Lejins & Norcous“ yra privatūs asmenys, administruojantys privatų ūkio subjektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių