Oras nedžiugins: lietus pils ištisą parą, stūgaus vėjas

Į Lietuvą jau atkeliavo itin drėgni orai. Vieną cikloną keis kitas ir kai kur lietus pils ištisą parą, o situaciją dar aštrins gūsingas vėjas, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Antradienis bus gana lietingas, intensyvūs lietūs keliaus per visą šalį. Didesnė smarkaus lietaus tikimybė bus centriniuose ir kai kuriuose rytiniuose rajonuose. Čia nebus ir šilta – dieną temperatūra pasieks vos 8–9 laipsnius. Pajūryje bus apie 13–15 laipsnių šilumos.

„Taip pat pūs ne itin malonus, stiprokas vėjas. Kai kuriuose šalies regionuose jo gūsiai gali pasiekti ir 15m/s greitį“, – sakė sinoptikė.

Trečiadieniui ir ketvirtadieniui, pasak jos, reikėtų ruoštis ne tik šiltesnius, bet ir neperšlampamus, neperpučiamus drabužius. „Būtų tikrai neblogai pasirūpinti ir guminiais batais, nes lietaus sulauksime tikrai nemažai“, – pabrėžė M. Kirkliauskaitė.

Trečiadienio naktį lietaus šiek tiek sumažės, bet dieną Lietuvą pasieks nauja, pakankamai gausaus lietaus zona.

„Ketvirtadienį visą parą sulauksime lietingo tarpsnio. O vakariniuose rajonuose tikėtini ir smarkūs lietūs. Per pusę paros, t.y. 12 valandų, iškris maždaug 15 ir daugiau milimetrų lietaus. Tai vakariniuose rajonuose per ateinančias kelias dienas orai bus itin šlapi, o taip pat situaciją aštrins ir gūsingas vėjas“, – prognozavo sinoptikė.

Vėjas pūs iš pietvakarių, tad jis nebus žiemiškai šaltas, bet vis tiek gūsingas. Trečiadienio naktį pajūryje, o dienos metu – jau ir Žemaitijoje vėjo gūsiai stiprės iki 15–19 m/s. Tokie vėjai nerims ir ketvirtadienio naktį, tada jie apims daugelį rajonų.

Ketvirtadienio dieną, laukiama, lietus pamažu ims rimti.

Penktadienį situacija pamažu gerės – lietaus kiekiai bus mažesni (savaitgalį jau galbūt sulauksime tik trumpo lietaus), vėjas susilpnės, tačiau temperatūra naktimis jau bus gerokai žemesnė. Penktadienį oras vės iki 5–10 laipsnių, o šeštadienį ir sekmadienį jau sulauksime ir 3–9 laipsnių šilumos. Naktimis vietomis dirvos paviršiuje gali formuotis šalnos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių