Oranžiniai dviračiai užplūdo sostinės gatves

Ankstyvą pirmadienio vakarą Vilniuje pradėjo veikti naujoji dviračiu savitarnos sistema. Šia proga surengta šventė prasidėjo renginiu „400 ratų išrieda“.

Ankstyvą pirmadienio vakarą Vilniuje pradėjo veikti naujoji dviračiu savitarnos sistema. Šia proga surengta šventė prasidėjo renginiu „400 ratų išrieda“.

Europos aikštėje susirinko per 200 konkurso metu atrinktų miestiečių, kurie po gero pusvalandžio nuo atidarymo šventės naujais oranžiniais pajudėjo į dvidešimt keturias sostinės centre įrengtas stoteles.

Konstitucijos prospektu einančių miestiečių žvilgsnius iš tolo traukė oranžine spalva nusidažiusi Europos aikštė. Viduryje jos buvo sustatyti 200 oranžine spalva nudažytų naujų dviračių. Aplink dviračius buriavosi keli šimtai tokios pačios spalvos liemenėmis apsirengusių miestiečių, kuriems patikėtas tikslas – nuvaryti dviračius į centrinėje miesto dalyje įrengtas dvidešimt keturias stoteles.

Projekto atidarymo metu geros nuotaikos netrūko, mat tiek naujuosius dviračius pirmą kartą išbandyti gavę gyventojai, tiek praeiviai džiaugėsi naująja sistema. Didžiausi entuziastai turėjo galimybę išbandyti savo dviračio vairavimo įgūdžius čia vykusiose varžybose, kurių metu dalyviams reikėjo kuo meistriškiau apvažiuoti ratą, neužkliudant ant žemės sustatytų stovų. Geriausiai pasirodžiusieji laimėjo įvairios trukmės abonentus naudotis „CycloCity“ dviračių sistema.

Renginiui įsivažiavus, iš Europos aikštės iškilmingai pajudėjo oranžinius dviračius vairuojantys miestiečiai. Grupelėmis po keliasdešimt žmonių, šie išjudėjo į miesto centre išdėstytas stoteles. Jiems išvažiuojant, Konstitucijos aikštė kiekvieną kartą aidėjo nuo dviračių skambučių.

Renginio metu, naująja dviračių nuomos pasidžiaugė ir sostinės meras Artūras Zuokas. Jis pažymėjo ir tai, kad dviratis yra lengvai prieinamas kiekvienam Vilniaus gyventojui. „Dviratis yra bendras, juo galima dalintis ir naudotis, tada kai reikia labiausiai. Jo nebereikės tampytis su savimi, nežinant ar jo iš tikrųjų prireiks. Vilnius įrodė, kad nors nėra labai didelis miestas, lyginant su Vakarų didmiesčiais, kuriuose jau yra įdiegta tokia dviračių nuomos sistema, jame taip pat gali būti puikiai pritaikyta moderni dviračių sistema“, - sakė A. Zuokas.
Kitais metais nuomos terminalų skaičius visame Vilniuje turėtų smarkiai padidėti. Be to, trisdešimt pirmųjų naudojimosi dviračiu minučių žmonėms nieko nekainuos.

Jau nuo dabar sistema gali naudotis visi užsiregistravę ir asmeninę „CycloCity Vilnius“ ar Vilniečio kortelę aktyvavę miestiečiai bei kreditinėmis arba debetinėmis kortelėmis besinaudojantys sostinės gyventojai ir svečiai, perkantys trumpalaikį bilietą nuomos punkto terminale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
tačiau kortelėje turi būti ne mažiau kaip 500 lt, kurie bus kaip užstats ir neliečiamas.Ot.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių