Orai: su sausiu iškeliaus ir šalčiai – pakvips pavasariu

  • Teksto dydis:

Nuo penktadienio šalyje įsivyraus šiltesni ir drėgnesni orai, sustiprės vėjas. Sniego apklotas sparčiai nyks, teks braidžioti po balas.

Visgi, atšilus orams nereiškia, jog galime atsisveikinti ir su plikledžiu, taip pat pavojų kels ir lijundra bei boluosiantis rūkas. Tad keliuose, ypač tamsiuoju paros metu, patartina būti itin atidiems. Taip pat rekomenduojama vengti vaikščioti greta pastatų, nuo kurių stogų slinks susikaupęs sniegas ir ledas.

Šiandien dieną numatomas nepastovus debesuotumas, antroje dienos pusėje daug kur pasnigs. Pūs juntamesnis rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Keliuose išsilaikys plikledžio pavojus. Vilniuje, Kaune ir prie jūros šals iki –1, Šiauliuose ir Panvėžyje iki –3–2 laipsnių.

Penktadienį, pirmąją vasario dieną, vyraus švelnesnė temperatūra, tačiau netrūks kritulių. Nakties metu daugiausiai snigs, temperatūra svyruos nuo –4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Keliuose bus slidu, formuosis lijundra, vietomis boluos rūkas. Dieną numatomi mišrūs krituliai, pūs nestiprus pietų, pietryčių krypties vėjas. Temperatūra svyruos apie nulį. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 2 laipsnių. Šiauliuose ir prie jūros bus apie 1 laipsnį šilumos.

Šeštadienį pūs gūsingas pietryčių krypties vėjas. Gausesnių kritulių sulauks vakarinė šalies dalis, nors dienai bėgant jų pasirodys ir kitose šalies vietovėse. Kris šlapdriba, vietomis ir palis, o sniegas sparčiai tirps. Nakties ir ryto valandomis bus apie –3–0 laipsnių šalčio, kelius itin slidins plikledis, lijundra. Dieną numatoma teigiama temperatūra. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 2, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 1 laipsnio. Prie jūros bus apie 3 laipsnius šilumos.

Sekmadienį bus dar šilčiau, net naktį vietomis išsilaikys silpnai teigiama temperatūra. Dangumi plauks debesys, iš kurių kris lietaus lašai, vietomis šlapios snaigės. Antroje dienos pusėje kai kur galimi pragiedrėjimai. Išsilaikys neramus pietinių krypčių vėjas. Nakties valandomis vietomis bus apie nulį, nors jau daug kur išsilaikys vienas kitas laipsnis šilumos. Dienos metu Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 3, Kaune ir prie jūros apie 4 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje orai vėl palaipsniui atšals, tad bus itin slidu. Pirmadienį dar daug kur galimi negausūs mišrūs krituliai, išsilaikys gūsingas vėjas, kuris suksis iš vakarų, pietvakarių. Vakarėjant temperatūra sparčiai kris, keliai virs čiuožyklomis.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir vėl tas rusiškasis GISMETEO.

egd

egd portretas
kuriam cia durniui pakvips pavasariu? dar tik vidurziemis.

Ziemojelis

Ziemojelis portretas
Su kovu sugris ziema
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių