Orai: šiltesnės permainos – jau ne už kalnų

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje dažniau pasnigs, tad orai pavasario dar tikrai neprimins.

Savaitgalį vietomis pragiedrėjus šaltis naktimis gali vėl stipriau pasikandžioti, tačiau permainos jau arti – ateinančią savaitę šaltis silpnės, tikėtina, kad dienomis temperatūra perkops ir nulį laipsnių.

Šiandien, pirmąją kalendorinio pavasario dieną, danguje jau sukiosis tankesni debesys, o iš pietryčių į šalį plūstels sniego banga. Numatomas gūsingas šiaurės rytų krypties vėjas dėl kurio bus žvarbu, gali pustyti. Vilniuje dieną bus apie –12, Kaune ir Šiauliuose apie –11 laipsnių šalčio. Pajūryje temperatūra svyruos apie –10 laipsnių.

Penktadienio naktį dar daug kur pasnigs, o įdienojus debesys sumažės. Pūs silpnesnis rytų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune pirma paros pusė bus apniukusi, snyguriuos. Tuo metu šals iki –11 laipsnių. Dieną pro debesis žvilgčios saulė, bus apie –8–7 laipsnius šalčio. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis pasnigs, termometrai fiksuos –12 laipsnių šalčio. Įdienojus bus apie –7 laipsnius šalčio. Pajūryje naktį numatomas sniegas, šals iki –10 laipsnių. Dieną vyraus pragiedruliai, bus apie –6 laipsnius šalčio.

Šeštadienį vyraus nepastovus debesuotumas, truputį pasnigs tik kai kur. Vietomis pragiedrėjus gali ir vėl stipriau atšalti. Pūs silpnas rytinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse dangumi plauks tai didesni, tai mažesni debesys. Vilniuje naktį atšals iki –16, dieną iki –8 laipsnių. Kaune naktį bus apie –14, dieną apie –6 laipsnius šalčio. Šiauliuose vyraus permainingas debesuotumas, kritulių nenumatoma. Naktį atšals iki –16, dieną iki –7 laipsnių. Pajūryje dangumi keliaus debesys. Naktį bus apie –13, įdienojus apie –5 laipsnius šalčio.

Sekmadienį numatomi pragiedruliai, stiprės pietryčių krypties vėjas. Vilniuje naktį bus apie –17, dieną apie –7 laipsnius šalčio, vyraus nepastovus debesuotumas. Kaune naktį bus apie –14 laipsnių šalčio. Dienos metu termometrai fiksuos –6 laipsnius šalčio. Šiauliuose danguje sukiosis debesys. Naktį bus apie –12, dieną apie –6 laipsnius šalčio. Pajūryje naktį temperatūra svyruos apie –9, įdienojus apie –6 laipsnius šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje numatomas nepastovus debesuotumas, protarpiais snigs. Šaltis sparčiai švelnės, o dienomis jau galime sulaukti ir silpnai teigiamos temperatūros.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių