Orai: savaitgalį laukiama vasariškos šilumos ir perkūnijos

Penktadienį per Lietuvą slinks debesų juostos, tad, kaip ir ketvirtadienį, saulės tikrai netruks. Bet teks susidurti ir su trumpalaikiu, intensyviu lietumi. Taip LRT RADIJUI kalba sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Ji pataria būti atsargesniems, nes oras gali priminti stiprų vasarinį škvalą.

Penktadienį antroje dienos pusėje lietaus tikimybė bus didesnė, pradės kauptis kamuoliniai lietaus debesys. Dieną lietų vietomis lydės perkūnija, kai kur su ledukais. Įdienojus galimas ir gūsingas vėjas, perkūnijos metu net iki 15–17 m/s. Temperatūra penktadienį išliks neaukšta, svyruos tarp 9–14 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktis kiek ramesnė, kai kur vyraus rūkas, galimos šalnos. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šilumos, kai kur iki 3 laipsnių šalčio. Vėsesnė temperatūra ir šalnos tikėtinos šiaurinėje šalies dalyje. Per Lietuvą praslinks šiltasis atmosferos frontas su negausiais krituliais. Vyraus debesuoti, su pragiedruliais orai. Popiet atkeliaus pietų, pietryčių vėjas, temperatūra šoktels iki 17–19 laipsnių šilumos.

Sekmadienis – gražiausia šios savaitės diena. Lietaus tikimybė maža, jis bus trumpalaikis ir tik šiaurės, vakariniuose rajonuose. Vėjas silpnas, o temperatūra pakils iki 17–22 laipsnių šilumos.

Pirmadienis turėtų būti labai šiltas, tačiau daugelyje rajonų formuosis audros debesys. Pirmoji dienos pusė bus saulėta, temperatūra pakils iki 20–25 laipsnių šilumos. Antroje dienos pusėje laukiama trumpų vasariškų liūčių su perkūnija. Kai kur per perkūniją vėjo gūsiai stiprės iki 15–18 m/s.

Antradienį taip pat tikėtinos trumpos liūtys, tačiau jų intensyvumas bus kiek mažesnis nei pirmadienį. Temperatūra jau bus kiek žemesnė. Naktis išliks šilta, apie 8–13 laipsnių šilumos, dieną vakariniuose, centriniuose rajonuose oras sušils iki 15–20 laipsnių, o pietryčiuose iki 23 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių