Orai: permainos lauks savaitės viduryje

Artimiausiomis dienomis didesnių orų permainų nesulauksime, tačiau trečiadienį iš vakarų atslinks šaltesnis ir lietingas atmosferos frontas. Viduryje savaitės atvėsęs oras vėl sušils iki savaitgalio, praneša sinoptikė Judita Liukaitytė.

Pirmadienio dieną didesnių orų pasikeitimų nenumatoma. Debesų bus daugiau tik pietvakariniuose rajonuose, tačiau lietaus ir čia jie neturėtų atnešti. Dieną prognozuojama 24–29 laipsniai šilumos, pūs vidutinio stiprumo pietryčių vėjas. Ateinančią naktį pasikeitimų taip pat nelaukiama. Nors pasitaikys debesų, žymesnio lietaus jie dar tikrai neatneš. Naktis bus ramu, atvės iki 13–18 laipsnių šilumos.

Antradienio diena prognozuojama labai karšta, laikysis 25–30 laipsnių temperatūra. Daugelyje rajonų vyraus net 28–30 laipsniai šilumos. Antroje dienos pusėje vakarinius rajonus jau pasieks atmosferos frontas. Jis į pajūrį, o po to ir į likusią šalies dalį, atneš trumpą lietų lydimą perkūnijos.

Trečiadienio naktį visoje Lietuvoje turėtų lyti. Naktis bus ir debesuota, ir su trumpais lietumis, kai kur gali ir perkūnija nugriaudėti. Trečiadienio dieną rytiniame pakraštyje bus didžiausia tikimybė sulaukti trumpo lietaus. Tuo tarpu kitur debesų mažės, lietus liausis. Trečiadienio naktį prognozuojama 13–17 laipsnių šilumos, o diena jau turėtų būti žymiai vėsesnė – 19–24 laipsniai šilumos.

Antroji savaitės pusė vėl turėtų būti po truputėlį karštesnė. Ketvirtadienį prognozuojama iki 28 laipsnių šilumos, penktadienį per Lietuvą gali praslinkti šaltesnis atmosferos frontas, tačiau savaitgalis turėtų būti gražus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenijus Grinevičius

Eugenijus Grinevičius portretas
Vasara šiumetė biški keistoka: tai kaitina saulė kaip Kazachstane, kur per karą buvo Salomėja Neris, ir parašė šias eiles Saulė saulė prakeikta kaitra viskas išdegė šiam pasauly, lašo vandens niekur nėra!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių