Orai: pasnigs tiek, kad maža nepasirodys

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje žiemišku peizažu pasipuoš ne tik vakariniai šalies rajonai – ketvirtadienį ir penktadienio naktį daugelyje vietovių snigs, o vietomis gali kilti net pūga. Savaitgalį kritulių jau bus mažiau, oras pamažu atšals.

Šiandien iš vakarų į šalį plūstelės nauja sniego, šlapdribos banga. Gausiausi krituliai vyraus šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Pūs gūsingas pietinių krypčių vėjas, tad vietomis gali kilti ir pūga. Vilniuje ir Kaune gausesni krituliai pasirodys po pietų. Dieną vyraus 1 laipsnio šiluma. Šiaulius sniegas pasieks antroje dienos pusėje, čia temperatūra sieks nulį. Pajūryje įdienojus bus apie 2, o po pietų jau apie 4 laipsnius šilumos. Numatomas stiprus vėjas, mišrūs krituliai.

Penktadienio naktį daug kur ir toliau kris krituliai. Antroje nakties pusėje gausiausi jie bus šiaurės vakarų, šiaurės Lietuvoje. Įdienojus trumpi krituliai ir vėl praslinks pro šiaurės vakarinius, šiaurinius šalies rajonus, daug kur bus pragiedrulių. Vakarėjant gausesnių kritulių juosta apims pietinę ir rytinę šalies dalį. Išsilaikys gūsingas pietinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse temperatūra svyruos apie 1–2 laipsnius šilumos. Įdienojus galimi pragiedruliai, o gausesni mišrūs krituliai numatomi naktį ir antroje dienos pusėje. Šiauliuose bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Naktį pasnigs, dieną galimi pragiedrėjimai. Pajūryje temperatūra svyruos apie 3 laipsnius šilumos. Pirmoje paros pusėje numatomas gausesnis lietus, šlapdriba. Vėliau krituliai nebus gausūs.

Šeštadienį dar bus sniego, bet negausaus ir kai kur. Pietvakarių krypties vėjas pamažu rims, išskyrus pajūryje. Vilniuje ir Kaune bus apie 0–1 laipsnį šilumos, vyraus nedidelis sniegas. Šiauliuose be žymesnių kritulių, temperatūra svyruos apie –1 laipsnį šalčio. Pajūryje gūsingas vėjas neš šlapdriba ir lietumi besitaškančius debesis. Temperatūra sieks 3–4 laipsnius šilumos.

Sekmadienį pietvakarių vėjas rims dar labiau, sustiprės šaltukas, o kelios snaigės pasirodys tik kai kur. Vilniuje naktį temperatūra kris iki –2 laipsnių, dieną bus apie nulį. Protarpiais negausiai pasnigs. Kaune naktį spustels –1 laipsnio šaltukas. Įdienojus pro debesis trumpai gali žvilgtelti saulė, oras šils iki 1 laipsnio. Šiauliuose dangų gaubs debesys, kritulių tikimybė maža. Vyraus –1–0 laipsnių temperatūra. Pajūryje numatomas nepastovus debesuotumas, vyraus mišresni krituliai, temperatūra svyruos apie 2–3 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje nedidelis sniegas iškris tik vietomis, jau daugės pragiedrulių, o šalčio gniaužtai stiprės. Daug kur ir dienomis išsilaikys neigiama temperatūra.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dagna

Dagna portretas
Nebejuokinkit zmoniu, uzdaryt ta saraskino kontora, snigs arba ne ir matysime

IR vėl

IR vėl  portretas
irm vėl tų sinoptikų bajeriai ...............
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių